GOSTOVANJE U REIMSU

Mlada Hrvatska sa 1:3 poražena u Francuskoj

02.03.2010 u 22:37

Bionic
Reading

Mlada hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Dražena Ladića poražena je u prijateljskoj utakmici u Francuskoj sa 1:3. Dva gola za domaćine postigao je Nolan Roux te jedan Anthony Modeste, a za Hrvatsku je pogodio Ivan Perišić

Hrvatska U-21 reprezentacija gostovala je u utorak u Francuskoj i u prijateljskoj utakmici s domaćinima pretrpjela poraz od 1:3. Bio je to dobar ispit za mladiće Dražena Ladića jer Francuzi su jedna od ponajboljih ekipa Starog kontinenta, pa s obzirom na igru i izostanak Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Tomislava Barbarića i Domagoja Vide, može biti prilično zadovoljan viđenim. Nažalost, ne može biti zadovoljan i rezultatom.

Francuzi su poveli u 20. minuti - strijelac je bio Nolan Roux, momak koji je samo dan ranije proslavio 22. godinu, a igra za Brest. Samo pet minuta kasnije vidjeli smo izjednačenje, i to nakon lijepe akcije Pamića i Perišića, a novo vodstvo Francuza dogodilo se u 49. minuti. Ponovno je strijelac bio Roux.

I inače je izvrsni Roux radio paniku u hrvatskoj obrani, imao je još nekoliko izvrsnih prilika za pogotke, no golman Kelava i njegova obrana ipak su uspijevali otklanjati opasnost. S druge strane, prijetili su Jozivnović, Jajalo i Perišić, no do izjednačenja nije došlo. Štoviše, u posljednjim trenucima susreta Anthony Modeste je lukavo izbjegao zamku zaleđa i bez problema po treći put svladao Kelavu.

Premda je poraz u Reimsu uvjerljiv, naša reprezentacija odigrala je sasvim solidnu utakmicu, s puno trke i htijenja. Rezultat je, tako mogao biti i puno drugačiji, čak i 3:1 u korist Hrvatske, no ovog puta Francuzi su bili s(p)retniji.