CHELSEA CALLING!

Darijo je odavno zaslužio veći izazov

27.02.2010 u 13:01

Bionic
Reading

Darijo Srna bio je strpljiv, super profesionalno odrađivao je godinu po godinu ugovora sa Šahtarom i, budimo realni, odavno je prerastao ukrajinski nogomet. Danas, kao zreo igrač, kapetan momčadi priprema se reći konačno zbogom Rinatu Ahmetovu i dosadašnjem klubu. Problema sigurno neće biti, Darijo je zadužio Šahtar više od svih

Mogućnost odlaska Darija Srne u Chelsea zapravo i nije neka bombastična vijest. Jasno, riječ je o velikom i bogatom engleskom klubu, no realno, Darijo Srna odavno je zaslužio takav klub. U Šahtaru se zadržao punih sedam godina, tamo se igrama izborio za status kakvim se ni domaći igrači ne mogu pohvaliti, vukao je klub do naslova pobjednika Kupa Uefe i sada je očito stiglo vrijeme rastanka. Zaslužio je ne novac, jer njega nesumnjivo ima i u Ukrajini, nego priliku da se dokaže među najboljima. Chelsea se doima kao izvrstan izbor.

Rinat Ahmetov, veliki gazda Šahtara, godinama se oglušivao na ponude velikih klubova koji su htjeli Srnu, godinama je zanemarivao novac koji je mogao zaraditi znajući da gubitkom Darija gubi i puno više. Gubi kapetana, vođu i motor momčadi, gubi briljantnog nogometnog individualca koji se rado podređuje kolektivu, gubi i dobrog dečka koji nije sklon glupostima izvan travnjaka. On nije kao Brazilci, Darijo će radije probiti bok i asistirati, nego se gurati u prvi plan i pogocima 'pričati' o svojoj igri. Takav kakav je u Šahtaru, isti je i u reprezentaciji.

Nema sumnje da će ga Ahmetov pustiti na Otok. Lako će se dogovoriti s Romanom Abramovičem. Darijo je odavno prerastao ukrajinsku ligu i svojom požrtvovnošću i iskrenošću prema Ahmetovu i Šahtaru itekako je zaslužio veći izazov. Sjećate li se ijednog natpisa u medijima ili njegovo istupa da želi otići iz Ukrajine? Ne, Darijo Srna nikada nije rješavao svoj status preko novina, nikada nije bio poput mnogih stranaca koji nakon polusezone u Europi već traže veći klub.

Na ljeto će Srna vjerojatno krenuti prema Otoku. Ugovor sa Šahtarom traje mu do ljeta 2011. godine, ali to ništa ne mijenja na stvari. 'Blues' sa Stamford Bridgea dobit će 'igračinu' i neće požaliti novca i truda da ga dovede. Srna je prepošten i predobar igrač da se ne bi izborio za svoje mjesto u momčadi, ali i da ne bi itekako pridonosio uspjesima kluba. To Carlo Ancelotti jako dobro zna i zato ga i želi u svojoj megaekipi.