LIGA PRVAKA, OSMINA FINALA

Dvoboj Intera i Chelseaja u sjeni Mourinhovih ispada

24.02.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Večeras su na rasporedu posljednja dva ogleda osmine finala Lige prvaka, koju je Uefa razvukla u dva tjedna. Prvo će u Moskvi od 18.30 sati igrati CSKA i Sevilla, a potom u standardnom terminu od 20.45 sati Inter i Chelsea

Utakmicama CSKA - Sevilla i Inter - Chelsea završava prva runda osmine finala Lige prvaka. Iako je riječ o najatraktivnijem klupskom natjecanju, ovakvo razvlačenje ipak je malo ubilo čar natjecanja. No, zato se Uefi posrećilo da za kraj ipak ostavi najatraktivniji dvoboj – onaj između Intera i Chelseaja.

Obje momčadi žele napraviti veliki korak prema naslovu, to jest probiti se u četvrtfinale Lige prvaka, no teško je očekivati da će se već nakon prve utakmice netko približiti tom cilju. Iako je Inter u posljednjih četiri sezone osvajao Serie A, dalje od osmine finala Lige prvaka nije otišao. Baš kao ni Chelsea, koji je uz četiri polufinala u posljednjih šest godina imao još četiri ulaska u polufinale.

Milanskim 'crno-plavima' dva su puta posljednjih godina presuđivali upravo Englezi (Manchester United i Liverpool). Inter je u seriji od tri uzastopna remija, a u posljednje dvije utakmice čak nije zabio ni gola. Imao je Inter veliku bodovnu prednost, no sada su i Roma i Milan opet na dostižnoj udaljenosti.

Međutim, Interov trener Mourinho koji posljednjih tjedana, iz kola u kolo, radi scene na svojoj klupi, a zbog čega su ga čelnici talijanskog saveza kaznili s tri utakmice zabrane vođenja momčadi (naravno, samo u domaćoj ligi), još od 2002. godine ne zna za domaći poraz. Seriju je započeo u Portu, a produžio je u Chelseaju, koji je vodio prije dolaska u Milano.

Svjestan da je sada Mourinho na rubu živaca, inače smireni talijanski stručnjak na klupi Chelseaja Carlo Ancelotti odlučio je verbalno napasti Portugalca i dodatno ga razljutiti. Izjavio je Ancelotti da će zbog Mourinha cijela Italija navijati protiv Intera te dodao da je Avram Grant bio taj koji je vodio Chelsea u finalu Lige prvaka, a ne Mourinho.

'Ancelotti daje izjave koje mu je netko rekao da govori. On je dio klana koji je protiv mene. Ja poznajem Chelsea jako dobro, baš kao što i Carlo poznaje Inter. Ipak je on iz Milana i sigurno zna sve o nama. Međutim, to sigurno za Inter ne predstavlja opasnost', uzvratio je Mourinho.

U svakom slučaju, večeras će se na Giussepe Meazzi voditi velika borba, a oba trenera imaju problema u sastavima. Naime, domaćinima su ozlijeđeni i sigurno neće igrati Chivu, Materazzi i Santon, a upitni su još Samuel, Lucio, Zanetti i Maicon. Ne zaboravimo ni da je vratar Julio Cesar neki dan imao totalku s automobilom i da je bio dosta natučen.

Ancelotti neće moći računati na Ashleyja Colea, Deca, Essiena, Žirkova i Bosingwu.

U drugom dvoboju večeri, između moskovskog CSKA i Seville, nema toliko panike. Tim prije što je u Moskvi temperaturni minus, sa solidnom količinom snijega, pa trener španjolske momčadi strahuje da se njegovi igrači na Lužnikiju ne smrznu. Doživjeli su Španjolci temperaturni šok jer Sevillu su napustili pri 20 Celzijevih stupnjeva, dok ih je u Moskvi dočekalo minus 5.

Gosti iz Španjolske, osim zbog vremenskih uvjeta, problema imaju i zbog ozljeda. Naime, trener Jimenez ne može računati na Luisa Fabiana, Diega Capela, Abdoulayja i Sergija Sancheza. S druge strane, domaćinima nedostaje tek Alan Džagojev.