BRAZILAC O ARGENTINI

Pele: Kriviti treba one koji su dali posao Maradoni

23.02.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Ljubavi između dvaju ponajboljih nogometaša svijeta nikada nije ni bilo. Brazilac Pele koristio je svaku priliku za kritiziranje Argentinca Maradone. I obrnuto. Ovoga puta, ponovno se Pele našao pozvanim da kritizira Maradonu kao izbornika argentinske reprezentacije, ali i čelnike tamošnjeg saveza

Jaz između Pelea i Maradone oduvijek je postojao. I svijet je u dilemi tko je od njih dvoje najbolji nogometaš svih vremena. No lako za svijet, problem je taj što se dvije nogometne veličine ne mogu vidjeti, a to se može primijetiti u svakom njihovom javnom nastupu gdje se obavezno okrznu jedan o drugog.

Brazilac Pele doputovao je u Meksiko gdje se među ostalim i oštro obrušio na čelnika Argentinskog nogometnog saveza Julija Grondona kojeg je optužio da je napravio grešku postavivši Maradonu za izbornika Argentine.

'Svi znamo da Maradona nema izborničkog iskustva, no to nije njegova greška, već Julija Grondona koji mu je dao da vodi Argentinu', kazao je Pele koji ipak nije zaboravio uputiti i koju kritiku na račun velikog Diega za kojeg je naglasio da nije pravi čovjek za argentinsku reprezentaciju koja je teškom mukom izborila nastup na Svjetskom prvenstvu.

'Cijela ta priča oko argentinskog teško izborenog nastupa na Svjetskom prvenstvu nije Maradonina greška. Prvi put je radio kao trener te je imao premalo vremena za pripremu reprezentacije', smatra Pele koji nije jedini koji smatra da Maradona nije pravi izbor za izborničku poziciju argentinske reprezentacije.