REGIONALNA LIGA

Slovenci za početak predlažu turnir prvaka

Bionic
Reading

Ovaj tjedan su se na Bledu sastali predstavnici Uefe s čelnicima nogometnih Saveza Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, BiH, Bugarske i Slovačke koji su zajedničko vrijeme iskoristili i za razmatranje ideje o pokretanju regionalne lige

S Uefom se razgovaralo o stanju nogometa na ovim prostorima, financijskim problemima, kladioničarskim aferama i tu se nije došlo ni do kakvog novog zaključka. Na dnevnom redu nije bila regionalna liga, no tu temu su sami pokrenuli sami čelnici Saveza. Zanimljiv prijedlog došao je sa slovenske strane.

'Mogli bismo sljedeće godine, kada nema svjetskog ili europskog prvenstva, u svibnju organizirati turnir prvaka. Na njemu bi igrali prvaci liga s ovih prostora, odnosno svi oni koji bi eventualno htjeli igrati ovu ligu. Tako bi mogli doći do malo opipljivijeg pulsa javnosti, medija, sponzora i gledatelja kad je takva liga u pitanju', rekao je čelnik iz Slovenije Ivan Simič.

Navodno ni Uefa nema ništa protiv regionalne lige te su Uefini predstavnici rekli da ih zanima sve što može donijeti dobro nogometu.