PRIPREME SELEKCIJE U-21

Ladić s Badeljem i Kalinićem na Francuze

17.02.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon dviju važnih pobjeda u kvalifikacijama, protiv Slovačke i Cipra, raspoloženje u mladoj hrvatskoj selekciji izvrsno je. No osim raspoloženja te su pobjede doprinijele i porastu ugleda pa je na adresu Ladićeve momčadi stigao i poziv da se u Francuskoj odigra dvoboj dviju reprezentacija

I dok se selekcija A priprema za nadolazeći kvalifikacijski ciklus, U-21 još je u igri da izbori plasman na završni turnir. Pobjedama u gostima protiv Slovačke i Cipra, ti su izgledi kudikamo veći, tim prije što i igra Ladićeve momčadi plijeni pozornošću.

'Nakon tri mjeseca od zadnje kvalifikacijske utakmice opet ćemo se naći. Sretni smo što igramo s Francuzima, koja je jedna od najjačih europskih pa i svjetskih reprezentacija. To je rezultat dobrih igara, ali i rezultata te smo s veseljem prihvatili njihov poziv da gostujemo 2. ožujka u Reimsu', rekao je u uvodu izbornik selekcije U-21 Dražen Ladić, a potom i najavio imena kojima će se suprotstaviti domaćinima. Na popisu su: Ivan Kelava, Marijan Antolović, Domagoj Vida, Ivan Tomečak, Goran Jozinović, matija Špičić, Mario Maloča, Elvis Kokalović, Tomislav Barbarić, Roberto Punčec, Mato Jajalo, Milan Badelj, Filip Ozobić, Dejan Školnik, Zvonko Pamić, Damir Šovšić, Mirko Oremuš, Ivan Perišić, Franjo Tepurić i Nikola Kalinić.

'Imamo tri igrača sa zdravstvenim problemima, a to su Marko Šimić, Krešo Ljubičić i Antun Palić, koji ne mogu konkurirati za ovu utakmicu. U razgovoru prije osam dana s izbornikom Bilićem dogovorio sam da u ovakvim situacijama igrači koji su i u njegovim planovima, poput Rakitića i Lovrena, budu uz A-selekciju.'

To znači da Badelj i Kalinić nisu u njegovim planovima, jer su svojevremeno i oni bili na popisu za A-selekciju?

'Ne, i oni su na mojem popisu, ali kada će biti važne kvalifikacijske utakmice selekcije U-21, ustupat ćemo ih Ladiću', uskočio je Bilić u razgovor i otklonio sumnje u status Badelja i Kalinića.

'Nakon posljednjih dviju pobjeda, stvorilo se uvjerenje da smo se mi već kvalificirali i svi me pitaju: 'Dražene, pa kako ćemo igrati na Euru i što možemo očekivati?' Međutim, nas čekaju još tri utakmice, kod kuće s Norveškom i Slovačkom te vani sa Srbijom i siguran sam da se do te utakmice u Srbiji neće znati hoćemo li se kvalificirati', završio je Ladić, uz dodatak kako se nada da će Vukčević, kao veliki potencijal, u budućnosti igrati za Hrvatsku.