OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Rooney 'sredio' Talijane, Real 'pao' u Lyonu

16.02.2010 u 22:41

Bionic
Reading

Prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka nastavljena je utrka za naslov najbolje momčadi Starog kontinenta. Milan je ugostio Manchester United, a Lyon madridski Real

Manchester United do ovog utorka nikad nije imao previše sreće na San Siru. Štoviše, 'vragovi' nisu zabili ni pogotka, pa su mnogi na Otoku negativistički kimali glavom na pitanje o šansama momčadi Alexa Fergusona kod Milana. Istina, nije 'crvenim vragovima' dobro krenulo; Ronaldinho je već u trećoj minuti iskoristio nabacivanje Davida Beckhama i doveo domaćine u vodstvo, no kad milanezi nisu iskoristili terensku nadmoć u prvih pola sata, bilo je jasno da će Englezi dobiti svoju šansu za izjednačenje.

Wayne Rooney se u prvom poluvremenu nije ni vidio, ali njegov posao odradio je Paul Scholes koji je promašio jedno nabacivanje svojeg suigrača s desne strane, no lopta ga je doslovce pogodila u drugu nogu i otkotljala se pored nespretnog Dide u mrežu. S tih 1:1 Man. United mogao je biti izuzetno sretan, no u drugom dijelu kao da se na travnjak vratila neka druga momčad, goropadnija, snažnija i samouvjerenija.

U razmaku od 66. do 74. minute, San Siro je shvatio zašto je Rooney jedan od najboljih napadača svijeta. Dva pogotka za veliku prednost gostiju upravo su njegovo djelo, a to što je Clarence Seedorf potkraj susreta uspio petom zabiti za 2:3 uopće ne umanjuje zasluženost pobjede Otočana.

Ronaldinho je odigrao vrlo dobru utakmicu, a baš su za njega govorili da je gotov, da se više neće vratiti onoj vrhunskoj izvedbi kakvu je prikazivao u dresu Barcelone. No čupavi Brazilac zabio je prvi i asistirao za drugi gol Milana, igrao vrlo dobro i jasno je da će na njega obrana Manchester Uniteda morati obratiti posebnu pažnju u uzvratu.

Druga utakmica igrana je na Gerlandu. Lyon je bez našeg Dejana Lovrena (igrao već u kvalifikacijama za Ligu prvaka za Dinamo ove sezone, pa nema pravo nastupa) ugostio madridski Real i na kraju stigao do minimalne pobjede od 1:0. Bila je to utakmica prilično ravnopravnih suparnika, čas su domaćini imali inicijativu i niz prigoda, čas se sve prebacilo na drugu stranu.

Statistički gledano, Real je imao više posjed lopte, čak 60 posto, no broj prilika ipak je bio na strani domaćina. Na kraju, Lyon je stigao do pobjede pogotkom Makouna u 47. minuti i tako pred uzvrat osigurao ipak malo mirniji san u odnosu na suparnika. Madrižani, pak, mogu žaliti što u Francuskoj nisu ostvarili bolji rezultat, barem remi, a hoće li taj mini-poraz biti dostižan na Santiago Bernabeu, to ćemo tek vidjeti.

MILAN - MANCHESTER UNITED 2:3(1:1)

MILAN. Stadion San Siro; Sudac Olegario Benquerenca (Portugal)

Strijelci: 1:0 Ronaldinho (3), 1:1 Scholes (36), 1:2 Rooney (66), 1:3 Rooney (74), 2:3 Seedorf (85)

AC Milan: Dida - Bonera, Silva, Nesta, Antonini (od 38. Favalli) - Beckham (od 72. Seedorf), Pirlo, Ambrosini - Pato, Huntelaar (od 77. Inzaghi), Ronaldinho

Manchester United: Van der Sar - Rafael (od 89. Brown), Evans, Ferdinand, Evra - Nani (od 65. Valencia), Fletcher, Scholes, Carrick, Park - Rooney

LYON - REAL MADRID 1:0(0:0)

LYON. Stadion Gerland; Sudac Martin Atkinson (Engleska)

Strijelac: 1:0 Makoun (47)

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Makoun, Toulalan, Pjanić (od 78, Kallstrom) - Govou, Lopez (od 81. Gomis), Delgado (od 89. Bastos)

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo (od 46. Garay) - Diarra, Xabi Alonso, Granero, Kaka - Higuain (od 64. Benzema), Cristiano Ronaldo