REAKCIJE SVIH PROTIVNIKA

'Nema nepobjedivih, Hrvati najveći favoriti'

08.02.2010 u 08:16

Bionic
Reading

Hrvatska će plasman na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini tražiti u skupini F preko Grčke, Izraela, Latvije, Gruzije i Malte. Njihovi izbornici i igrači nakon ždrijeba većinom Bilićeve izabranike ističu kao favorite

Najveći suparnik ambicijama 'kockastih' bit će Grčka. Europski prvak iz 2004. ove godine igrat će, za razliku od nas, i na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

'U posljednjim kvalifikacijskim ciklusima igrali smo protiv svih osim Hrvatske. Teoretski je Hrvatska najjača momčad u skupini, ali ne smijemo podcijeniti ni ostale. To je dobra skupina za nas i borit ćemo se za prvo ili najmanje drugo mjesto koje nas vodi u play-off. U nedavnim odlučujućim utakmicama Grci su pokazali strast i entuzijazam te su stigli do željenog rezultata. Ipak, u ovom trenutku smo usredotočeni na Svjetsko prvenstvo', rekao je izbornik Grčke Otto Rehhagel.

Stari znalci Hrvatske su Izraelci. S njima smo uvijek dobro prolazili iako nije bilo lako.

'Moramo se koncentrirati sami na sebe i popraviti se u odnosu na prošle kvalifikacije. Moramo dati sve od sebe da dođemo do pozicija koje jamče prolaz. Nepotrebno je govoriti je li  skupina teška ili laka jer je prošlost pokazala da ne postoji nikakva razlika', izjavio je najbolji izraelski nogometaš koji nosi dres Liverpoola Yossi Benayoun.

Latvijci s optimizmom gledaju na utrku za Euro 2012.

'Nalazimo se u interesantnoj skupini, a s našim protivnicima igrali smo u prijašnjim kvalifikacijama, osim s Maltom. S obzirom da su to stari rivali, u utakmice ćemo ulaziti s dosta sjećanja na prijašnje susrete', govorio je nakon izvlačenja izbornik Latvije Aleksandrs Starkovs.

O Gruzijcima nitko previše ne razmišlja, no oni imaju vjeru u svoje mogućnosti:

'Možemo pobijediti bilo koju reprezentaciju u skupini, iako Hrvatska ima najbolju momčad. Prošle kvalifikacije su pokazale da više nema slabih momčadi u Europi. Cilj nam je pobijediti u svakoj utakmici te imati snage i vjere u konačan uspjeh.'

Totalni autsajder skupine je Malta, na kojoj se je jednom ogrebla i Hrvatska.

'Dobili smo tešku grupu sa zemljama koje nisu nogometno popularne na Malti', bio je kratak izbornik Malte John Buttigieg.