NASLJEDNIK RIO FERDINAND

Capello bez sentimenta za preljubnika Terryja

05.02.2010 u 17:57

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo, preljubnik John Terry, koji je osim što je prevario suprugu spavao s djevojkom svog suigrača, a potom joj platio i pobačaj te joj dao 20.000 funta 'za duševni mir', ostao je bez kapetanske vrpce engleske nogometne selekcije. Tu će funkciju sada obnašati Rio Ferdinand

Sada već bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije John Terry i izbornik, Talijan Fabio Capello razgovarali su punih 12 minuta.

'Nakon dugotrajnog razmišljanja shvatio sam da bi i meni i momčadi najbolje bilo da Terryju oduzmem kapetansku vrpcu', pojasnio je Fabio Capello, koji je s Terryjem razgovarao na Wembleyu.

'Bio sam jako zadovoljan Terryjem kao kapetanom. Ponašao se u skladu sa svojom ulogom u momčadi, a na terenu je uvijek bio vođa. Naravno, John je prvi saznao moju odluku i bilo je pošteno da mu sam to kažem', dodao je Capello i ostavio na razmišljanje sunarodnjaku Carlu Ancelottiju, njegovom treneru u Chelseaju.

Iako su mu u klubu dali slobodno nekoliko dana, kako bi posložio misli u glavi, Capellova odluka možda će ipak utjecati i na Ancelottija, koji mu je zasad ostavio vrpcu na ruci.

Nakon Terryja kapetansku vrpcu Capello je dodijelio dosadašnjem dokapetanu Ferdinandu.

'Kada sam izabrao Terryja za kapetana, tada sam odredio i njegova zamjenika, te treću opciju. Nema razloga mijenjati tu odluku', kazao je Capello.

To znači da će Ferdinandov zamjenik biti veznjak Liverpoola Steven Gerrard, koji je dosada bio treća opcija.