STIGAO U TOTTENHAM

Eidur Gudjohnsen uz Luku, Niku i Vedrana

28.01.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Najpoznatiji islandski nogometaš Eidur Gudjohnsen stigao je na posudbu u Tottenham. Islanđanin je ove sezone bio u Monacu, no tamo se nije naigrao, pa je odlučio proljetni dio provesti u Engleskoj, gdje je već nosio dresove Boltona i Chelseaja

Islandski internacionalac i nogometaš Monaca Eidur Gudjohnsen do kraja sezone igrat će, kao posuđeni igrač, za londosnki Tottenham naših Kranjčara, Modrića i Ćorluke.

Ovaj 31-godišnji napadač bio je blizu prelaska u West Ham, gdje je obavio i liječnički pregled, no ipak je stigao u drugi londonski klub, Tottenham. 'Pijetlovi' su ga željeli još prije dvije godine, ali Gudjohnsen je tada ipak ostao u Barceloni, a prošle je sezone otišao u Monaco. U klubu iz Kneževine nije se najbolje snašao - na devet utakmica nije postigao gol.

'Pregovarali smo s njim gotovo dva tjedna, a kada smo čuli da je i West Hem zainteresiran, poslali smo mu konkretnu ponudu. Nećemo platiti ni penija više od onoga što mu je ponudio West Ham. Imao je dvije identične ponude, a dolazak k nama bio je njegov izbor', rekao je menadžer Tottenhama Harry Redknapp.

Tottenham je treći engleski klub u karijeri Gudjohnsena. Islanđanin je igrao dvije godine za Bolton i šest godina za Chelsea, otkud je 2006. godine prešao u Barcelonu.