GRADSKI DERBI

Inter s devetoricom bolji od Milana

24.01.2010 u 22:17

Bionic
Reading

U derbiju 21. kola talijanskog prvenstva Inter je svladao Milan 2:0 i tako napravio velik korak prema obrani naslova iako je do kraja sezone ostalo još dosta utakmica

Prije gradskog derbija na San Siru, Inter i Milan dijelilo je šest bodova, s tim da su 'rossoneri' imali susret manje. No nakon 90 minuta u kojima su 'nerazzurri' bili službeno domaćini, razlika se povećala na velikih devet. Borba za prvaka već u 21. kolu izgleda gotova, jer je Milan izgledao kao jedini ozbiljan konkurent Interu, a u nedjelju navečer doživio je drugi ovosezonski poraz od ljutog rivala.

Nakon 4:0 u prvom dijelu prvenstva, sada je bilo 2:0. Leonardova družina ostala je u dvije utakmice bez gola protiv najbolje obrane lige. Inter je u vodstvo doveo Diego Milito u 10. minuti nakon pogreške Milanova braniča Ignazija Abatea. U 27. minuti isključen je ofenzivni veznjak Mourinhova sastava Wesley Sneijder zbog sarkastičnog pljeskanja sucu, no to nije pomoglo 'crveno-crnima'. Novo pojačanje Intera Goran Pandev iz slobodnjaka u 65. minuti zapečatio je sudbinu gradskog rivala. U 90. minuti Ronaldinho je propustio priliku da ublaži poraz s bijele točke, a Lucio je također za Inter dobio crveni karton.

Bila je to njihova 273. utakmica u svim natjecanjima te 95 pobjeda Intera (Milan ima 106).

Gol Milita

Gol Pandeva

Isključenje Sneijdera