SLUČAJ 'OTVORENO'

Mamiću nove tužbe zbog klevete, prijetnji i uvreda

23.01.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Nakon što je Zdravko Mamić izvrijeđao novinara Nacionala na HTV-u, sukob se nastavio i ispred studija nacionalne kuće, a izvršnog dopredsjednika Dinama sada čekaju kazneni postupci zbog prijetnje, klevete i uvrede

Sukob na relaciji Zdravko Mamić – Berislav Jelinić koji je prvo počeo u emisiji 'Otvoreno' nastavio se i nakon nje, a prvi čovjek hrvatskog prvaka je još jednom pokazao kako mu malo treba da plane i pokaže svoju divlju stranu.

'Prijavio sam Mamića zbog prijetnji jer sam ih vrlo ozbiljno shvatio', potvrdio je Jelinić za Večernji list, koji sa svojim nakladnikom pokreće čak četiri tužbe: one za uvredu i klevetu te za naknadu štete - a po istim parametrima tužbe podiže i Nacional.

Inače, voditelj Otvorenog Mislav Togonal se poslije incidenta ispričao Nacionalovu novinaru zbog neugodnosti, no isto tako je izjavio za tportal da bi ponovno zvao Mamića u emisiju.

Zdravko Mamić demantirao je, pak, sukob s Jelinićem nakon emisije.

'Nije bilo nikakve 'šore'. Nakon emisije bilo je rasprave, nimalo drukčije nego u emisiji. Rekao sam mu još da ga može biti sram i da su zbog njegova i Nacionalova pisanja mrtvi moji prijatelji Ivo Pukanić i Niko Franić', kazao je Mamić te dodaje:

'Rekao sam da nije bilo ni tučnjave ni prijetnje. A ta prijava govori koliko je tu podlosti.'

Hrvatski nogometni savez navodno će tužiti Nacional, a to možda namjerava i Mamić?

'Bude li Jelinić tužio mene, onda ću i ja tužiti Nacional. U suprotnom ih neću tužiti', završio je Mamić.