GOSPODAR NEBA I ZEMLJE

Marković: Čast Šukeru, ali ja neću otići

17.01.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Iako mediji i većina javnosti s nestrpljenjem očekuju smjenu na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, ta je opcija još uvijek u gustoj magli. Vlatko Marković ponavlja da ga nitko ne može smijeniti bez njegovog pristanka

Sve su glasnije špekulacije da je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije Davor Šuker spreman preuzeti vođenje HNS-a, ali procedura je jasna. Tu ambiciju trebaju blagosloviti odbori unutar Saveza, prije toga neće se dogoditi ništa. Toga je savršeno svjestan i Vlatko Marković koji je na tu temu porazgovarao sa Sportskim novostima.

'Bit ću predsjednik do kada ja to budem želio, kao što sam već govorio. Otići ću kada budem želio i točka', nije okolišao samodopadni Vlatko i nastavio:

'Ovaj mandat ću sigurno završiti, nakon čega ću razmisliti o budućnosti. Do prosinca je ostalo dovoljno vremena, nema žurbe. Imamo dvojicu kvalitetnih kandidata za mog nasljednika, Bobana i Šukera, o ostalima je iluzorno govoriti. Moj nasljednik mora govoriti što više jezika i imati osobinu da mu ništa nije teško. I najvažnije, mora biti ličnost od svjetskog glasa', govori Marković i ponovno javno kompromitira Igora Štimca.

Kaže da je podršku izvršnog odbora i skupštine zaslužio rezultatima, a negira mogućnost da će Šukera 'pogurnuti' osječka struja unutar Saveza.

'Da razjasnimo, Davor i ja nismo protivnici kako to mediji prikazuju. Dalje, ta osječka struja u kojoj su Vučemilović, Širić i Djedović su moji veliki prijatelji s kojima ja lako rješavam probleme. Ja ću otići kad ja budem želio', ponovio je papagajski 'prezidente' i za kraj stavio sve karte na stol.

'Ajde, otkrit ću vam točno. Ove godine nemam se namjeru povući jer bi to bio bijeg od Saveza i odgovornosti. Pred nama je lov na plasman na idući Euro i na to se trebamo koncentrirati.'

Dakle, dilema gotovo i da nema. I iduću godinu Marković će dočekati kao predsjednik HNS-a, pa makar mu se suprotstavio i sam Pele. I točka.