SNIJEG NA EMIRATESU

Everton namučio Arsenal, asistencija Dudua

09.01.2010 u 17:58

Bionic
Reading

Iako je padao snijeg i u Londonu, Arsenal i Everton bili su jedini koji su igrali u popdnevnom terminu utakmicu 21. kola engleskog prvenstva. Preostalih pet je odgođeno zbog loših vremenskih uvjeta. Everton je imao dva vodstva, ali Rosicky je pogodio u sudačkoj nadoknadi

U prvom dvoboju 21. kola Engleske i jednom od rijetkih koji nije odgođen, Arsenal i Everton su na polupraznom Emirates stadionu igrali 2:2, a hrvatski reprezentativac Eduardo asistirao je za prvi zgoditak 'topnika'.

Arsenal se spasio poraza pogotkom Tomaša Rosickog u drugoj minuti sudačke nadoknade, a Everton se puno bolje snalazio po snježnim uvjetima i zaslužio je pobijediti za osvetu zbog 1:6 iz prvog dvoboja prije četiri mjeseca na Goodison Parku.

Gosti iz Liverpoola su poveli zgoditkom Leona Osmana u 12. minuti, a izjednačio je u 28. minuti Denilson, nakon što mu je loptu dodao Eduardo. U nastavku su iz protunapada u 80. minuti, kojeg je znalački u pogodak pretvorio Steven Pienaar, gosti ponovno poveli, sve dok u sudačkoj nadoknadi Rosicky nije izjednačio nakon sjajnog prodora Aboua Diabya.

Eduardo je igrao do 75. minute kada ga je zamijenio Vela.

Londonski klub sada je na samo tri boda od lidera Chelsea, čija je današnja utakmica odgođena zbog iznimno hladnog vremena.