VATRENA KRILA

Navijačima najsrčaniji Runje, Vida i Niko Kovač

30.12.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Na isteku 2009. i hrvatski navijači dali su svoj sud o pruženom u protekloj godini. Udruga Uvijek vjerni podijelila je premijerne nagrade za najsrčanije i najborbenije nogometne reprezentativce

Svečanost je počela uvodnim riječima, a sukus se može svesti u iduću rečenicu.

'Od vas ne očekujemo uvijek da budete pobjednici već da na terenu ostavite srce za nama toliko drage boje', poručili su navijači.

Nagradu za najborbenijeg igrača reprezentacije U-21 dobio je Domagoj Vida, a nagradu mu je uručio najstariji aktivni navijač u Hrvatskoj, popularni djed Franjo. Kapetan Osijeka rekao je da ovu nagradu doživljava kao veliki motiv za budućnost te da se nada i skorom pozivu u A reprezentaciju.

Dodijeljena je i posebna nagrada pod nazivom Ponos navijača, koja ne mora nužno otići u ruke igrača. Prva ipak je, a nakon dugog i gromoglasnog pljeska primio ju je Niko Kovač:

'Uvijek mi je bilo lakše igrati nego pričati, fale mi riječi kojima bih opisao koliko sam sretan i ponosan na ovu nagradu. Navijači su s nama uvijek slavili, ali i plakali, i ovaj trofej ću staviti na najvidljivije mjesto u svom stanu.'

Nagradu su mu uručila dvojica navijača, veterani Domovinskog rata, a Niko nije propustio registrirati tu činjenicu:

'Hvala posebno ovim momcima i ostalim braniteljima, da nema njih, mi danas ne bismo igrali za Hrvatsku.'

Za nagradu Vatrena krila, za najborbenijeg igrača A reprezentacije, nominirana su bila šestorica. Između Olića, Šimunića, Modrića, Srne, Eduarda i Runje, odabir je pao na Vedrana Runju koji je u 2009. napokon dobio priznanje za svoj dug i pošten nogometni put.

'Teško je nešto reći, ali činjenica je da su u konkurenciji bila velika imena i stvarno sam iznenađen što je odabir pao na mene. Ovo je velika čast i odgovornost', kazao je skromni Runje koji je blistao u pobjedi protiv Bjelorusije, pa i u onom groznom porazu na Wembleyju.

Ova nagrada, koju su Uvijek vjerni organizirali u suradnji s Jutarnjim listom, trebala bi postati tradicionalna, a već u svom prvom izdanju otišla je i izvan sportskih okvira.

Ovu priliku za promociju nisu propustila iskoristiti mnoga politička imena, među ostalim i oba preostala predsjednička kandidata.