ĆIRIN NASLJEDNIK

Sušić novi izbornik nogometne vrste BiH

29.12.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Safet Sušić postavljen je u utorak za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Za Sušićev izbor glasovalo je svih trinaest članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koji je zasjedao u Sarajevu kako bi odredio nasljednika Miroslava Blaževića na mjestu izbornika.

Vršitelj dužnosti glavnog tajnika NS BiH Jasmin Baković pojasnio je kako je Sušiću povjeren mandat koji traje koliko i kvalifikacije za europsko nogometno prvenstvo 2012. godine s tim da je, ovisno o uspjehu, moguće i produženje tog ugovora.

'Sušić će odmah poslije Nove godine doći u Sarajevo radi dogovora o daljim aktivnostima i radi potpisivanja ugovora', najavio je Baković.

Sušić, koji živi u Francuskoj u izjavi za bosanskohercegovačke medije nakon odluke IO-a NS BiH istaknuo je kako mu je velika čast preuzeti vođenje bosanskohercegovačke nogometne vrste.

'To mjesto dosta puta mi je nuđeno no do sada ga nisam imao prilike prihvatiti. Najveći razlog je to što nisam smatrao da BiH ima momčad koja bi mogla napraviti nešto u europskom i svjetskom nogometu. Ovoga puta sam siguran da ima dobru reprezentaciju, što su igrači i pokazali u posljednjim utakmicama', kazao je Sušić.

Najavio je kako će učiniti sve da BiH ima dobru reprezentaciju ocjenivši kako ta zemlja sada po prvi puta ima izlede kvalificirati se na jedno veliko natjecanje kakvo je europsko prvenstvo što će se igrati u Ukrajini i Poljskoj.