PREDSJEDNIK U BIJEGU

Prosvjed Torcide u Riju zbog Ronaldinha

29.12.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Slavni brazilski klub Botafogo svojim navijačima ne nudi rezultate na koje su se oni generacijama navikavali, a čini se da će tako biti i u bliskoj budućnosti. Bio je to razlog za noćašnje nerede u Rio de Janeiru

Počelo je s pjesmom

Uprava kluba koji je 1963. bio prvak svijeta, a prošlo prvenstvo završio kao 15, navijačima je obećala pojačanja za novu sezonu, a već je neslužbeno bilo objavljeno da će u klub doći slavni Ronaldinho.

Takve glasine potpirivao je i igračev brat i menadžer Roberto de Assis, no Ronaldinho je Talijanima potvrdio da ne ide nikamo. Želi, kaže, s Milanom osvojiti Ligu prvaka. Ako ostane vjeran toj ideji, mogao bi se zadržati i dulje od planiranog.

Kada su navijači, njihova grupa zove se Torcida, shvatili da su uzalud sanjali, više stotina ih se okupilo pred stadionom te se nisu htjeli maknuti cijelu noć. Kamenovan je i ured predsjednika kluba Mauricia Assumpcaoa, a miting je završen nakon intervencije organa reda. Navijači su nosili poruke: 'Odosmo u drugu ligu' i 'Ne spominjite Ronaldinha ako ga ne mislite dovesti.'

Sportski direktor Botafoga Mauro Azevedo tvrdi da su oni poslali službenu ponudu i vjeruje da će transfer biti uspješno realiziran. Tako je kupio još malo vremena, ali navijači su bijesni i izvjesno je da se slične scene u bliskoj budućnosti lako mogu ponoviti.