ODLUKA JE PALA

Safet Sušić preuzima BiH od 'Kineza' Ćire

25.12.2009 u 22:52

Bionic
Reading

Ćiro Blažević već je neko vrijeme bivši izbornik BiH, i taman dok uči prve slogove kineskog, iz Sarajeva je u petak stigla informacija o njegovom nasljedniku. Klupu 'zmajeva0 preuzet će Safet Sušić, jedan od najboljih nogometaša s područja bivše države ikad

Najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine svih vremena 54-godišnji Safet Sušić trebao bi biti novi izbornik reprezentacije BiH, objavila je danas slovenska novinska agencija STA, pozivajući se na vijesti iz sarajevskih medija. Sušić će na izborničkoj klupi naslijediti Miroslava Ćiru Blaževića, koji je vrlo uspješno vodio BiH u kvalifikacijama za SP 2010, gdje je u dodatnim kvalifikacijama zaustavljen od Portugala.

Imenovanje Safeta Sušića za izbornika trebalo bi se dogoditi u utorak na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, a sarajevski mediji navode kako Sušić ima potporu svih članova Izvršnog odbora. Također, ocjenjuju kako je postupak njegova imenovanja samo formalnost.

Tijekom igračke karijere Sušić je nastupao za Sarajevo (1973-1982) i Paris Saint-Germain (1982-1991), te reprezentaciju bivše Jugoslavije. U dresu reprezentacije briljirao je u kvalifikacijama za SP 1982., a ljubitelji nogometa pamte ga kao jednog od najboljih driblera na svijetu. Godine 2000. izabran je za najboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine u 20. stoljeću.

Trenersku karijeru počeo je 1994. u Cannesu, a kasnije je radio u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Posljednji trenerski posao obavljao je u turskom Ankarasporu (2008-2009).