NASLJEDNIK ĆIRE

Štimac kandidat za izbornika BiH

23.12.2009 u 17:19

Bionic
Reading

Nakon Miroslava Blaževića, na klupu Bosne i Hercegovine mogao bi sjesti jedan od njegovih igrača iz brončane generacije koja se je proslavila na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj – Igor Štimac

Na sjednici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Igor Štimac je spomenut kao jedan od kandidata za izborničku dužnost.

'Znam da sam spomenut, ali kandidata ima osam ili devet, a to nije mali broj. Da sam među dva ili tri, onda bih mogao kalkulirati, ali ovako zasad još ne', rekao je za Sportske novosti trener Zagreba Igor Štimac.

Bivši igrač Hajduka, Derbyja i West Hama još nije stupio u kontakt s čelnicima reprezentacije BiH koja je pod vodstvom Ćire zapela u dodatnim kvalifikacijama za SP u JAR-u protiv Portugala.

'Ne želim o temi preuzimanja klupe BiH govoriti hipotetski, odnosno prije nego me kontaktiraju ljudi koji biraju Ćirnog nasljednika. Treba pričekati i vidjeti kako će se razvijati situacija, a zasad mogu reći da sam počašćen što se spominjem kao kandidat za izbornika BiH jer to prije svega doživljavam kao priznanje za moj dosadašnji trenerski rad', završio je Štimac kojeg se često spominjalo kao jednog od zainteresiranih i za klupu hrvatske nogometne reprezentacije.