CRISTIANO 'PROČITAN'

Ronaldov udarac posao za doktora fizike

23.12.2009 u 13:06

Bionic
Reading

Udarcem najskupljeg nogometaša svijeta, Cristiana Ronalda, pozabavio se i doktor fizike sa Sveučilišta u Bathu, Ken Bray. On je u svojoj knjizi detaljno opisao kako Ronaldo udara loptu

Zvijezda madridskog Reala Cristiano Ronaldo izvodi slobodne udarce na jedinstven, specifičan način, a lopta nakon njegova udarca nema rotacija. U letu se ponaša slično loptici za bejzbol i zato je njenu putanju teško ocijeniti, objasnio je profesor fizike Ken Bray, koji u svojoj knjizi pokušava objasniti ubojitost Ronaldova slobodnjaka.

'Iz našeg kuta vratari ponekad izgledaju smiješni u svojim reakcijama, iako u većini slučajeva uopće nisu krivi za primljene pogotke. Loptu koju udari Ronaldo jako je teško obraniti jer nitko ne udara tako. Sličnu tehniku ima Kieran Richardson, a pored toga - Ronaldovi golovi nemaju nikakve veze sa srećom. Što je još važnije, Cristiano će svoje 'oružje' napraviti još boljim, to jest ubojitijim za vratare', rekao je doktor fizike sa Sveučilišta u Bathu, koji je osobno skloniji napadaču Liverpoola Fernandu Torresu.