MOZAIK ZA NASLOVE

Otkaz Hughesu, Mancini novi trener Cityja

19.12.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Iako je tijekom popodneva upisao pobjedu protiv Sunderlanda od 4:3, Mark Hughes nije 'preživio vikend'. Arapi u uredima plave momčadi Manchestera već su ranije imali sklopljen dogovor s Talijanom Robertom Mancinijem

Fabio Capello vratio je engleskoj reprezentaciji staru moć, Carlo Ancelotti drži vrh Premiershipa s Chelseajem, Talijani su na Otoku najpopularniji nogometni radnici. Novi transfer došao je u vidu Roberta Mancinija, bivšeg sjajnog napadača koji je trenersko ime stvorio trenirajući Fiorentinu, Lazio i, posebno, milanski Inter.

Arapski investitori koji upravljaju Cityjem ove su godine potrošili više od 300 milijuna dolara na pojačanja i za maksimalno dvije sezone očekuju početak berbe trofeja.

Mark Hughes u tu se viziju jednostavno nije uklapao. Engleski mediji tvrde da mu je sudbina već bila zapečaćena nakon poraza od Tottenhama u srijedu rezultatom 3:0. Ako je tako, onda mu je omču oko vrata stavio tadašnji dvostruki strijelac Niko Kranjčar. Iako, pitanje je vremena kada bi Velšanin dobio nogu, taj trenutak više je ovisio o pregovorima s nasljednikom, nego o rezultatima jedne ili dvije utakmice.

'Dvije pobjede u posljednjih 11 kola nije nešto što mi očekujemo. Zahvaljujemo Hughesu na suradnji i apeliramo na navijače da Robertu pruže punu podršku i pomognu mu u radu. Riječ je o velikom i trofejnom stručnjaku koji će nam, duboko vjerujem, priuštiti lijepo buduće razdoblje', rekao je Khaldoon Al Mubarak.

Mancini je kao trener talijanske kupove osvajao sa sva tri kluba koja je vodio, dok je Inter odveo do tri naslova talijanskih prvaka. Zanimljivo, igraću karijeru završio je u engleskom Leicesteru.