VJERAN DO KOSTI

De Rossi: Da me Roma i želi prodati, ne bih otišao

17.12.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Teško je naći klub koji ima dvojicu talismana kao što su Romini Francesco Totti i Danielle de Rossi. Gerrard i Carragher, Giggs i Scoles, Xavi i Iniesta... sve su to sjajni dueti s neprikosnovenim klupskim dosjeom, ali Roma ima dečke doslovce 'iz kvarta'

Francesco Totti je personifikacija narančastog rimskog prvoligaša. Između njih već se doslovno stavlja znak jednakosti. Ali kada 33-godišnji veliki 'capitano' i kaže zbogom nogometu, vrpca će otići na jednako zaslužnu ruku.

Romina himna

Daniele de Rossi iz dijela je grada u kojemu su gotovo isključivo romanisti, kao dječak je bio redovit posjetitelj Rominih utakmica i već tada ga zovu 'budući kapetan'.

'Zadnji derbi protiv Lazija jednog prijatelja, romanistu, uveo sam na atletsku stazu. Često mi je ranije govorio kako bi htio da se okušam i u drugim ligama i igram derbije poput Barca – Real ili Manchester – Liverpool. Morao sam ga staviti blizu svoje perspektive da mu objasnim zašto nikada neću otići. Sad me razumije', govori de Rossi najljepšu pjesmu za uši romanista i dodatno pojačava dojam.

'Ne bih otišao ni u koji klub, bez obzira na ponudu. Ne bih otišao čak ni da me uprava kluba odluči prodati. Jedina situacija u kojoj se vidim da odlazim je da klub bankrotira i ugasi se.'

Rossi je debitirao prije osam godina protiv Anderlechta, a danas ima 26 godina i respektabilnih 289 nastupa za klub.