PREMIERSHIP

Kranjčar s dva gola igrač utakmice protiv Cityja

17.12.2009 u 09:03

Bionic
Reading

Nakon poraza od Wolverhamptona, nogometaši Tottenhama nisu si smjeli dopustiti još jedan kiks pred svojim navijačima. Na taj bi se način sami izbacili iz utrke za jedno od mjesta koja i dogodine vode u Ligu prvaka. Redknapova momčad je taj imperativ ozbiljno shvatila i svladala Manchester City. Strijelac dva gola i prvo ime utakmice bio je naš Niko Kranjčar

U srijedu navečer igrane su četiri utakmice 17. kola engleskog nogometnog prvenstva. Chelsea je pobjedom 2:1 nad Portsmouthom opet stigao na čelo, pretekavši tako Manchester United. Iako nije napravio korak naprijed, Tottenham se s tri nova boda primakao toliko željenoj četvrtoj poziciji. Isto to, ali u suprotnom smjeru napravio je Arsenal našeg Eduarda.

Spursi su sa 3:0 bili bolji od Manchester Cityja, a strijelac prvog i trećeg gola bio je Niko Kranjčar. Zabio je u 37. minuti, nakon što je dobro ispratio akciju Croucha. Kod trećeg gola nakon kornera odigrao je kratku akciju s Lennonom, a potom je udarcem pokraj Adebayora matirao Givena. Na terenu je bio i Vedran Ćorluka, dok je Modrić cijelu utakmicu bio na klupi za pričuve.

Arsenal je na gostovanju, iako je već u sedmoj minuti golom Fabregasa stigao u vodstvo, kod Burnleyja osvojio tek bod. Eduardo je u igru ušao u 64. minuti umjesto Walcotta. Kiksom Manchester Cityja i svojom pobjedom 2:1 nad Wiganom profitirao je Liverpool i s osmog mjesta skočio na šesto.