BANDIĆ ODUSTAO

Janici jedna stotinka odnijela pobjedu

04.01.2009 u 18:41

Bionic
Reading

Austrijska skijaška veličina Hans Enn, koji je na Olimpijskim igrama u Lake Placidu 1980. osvojio veleslalomsku broncu, pobjednik je druge humanitarne utrke umirovljenih skijaških legendi na Sljemenu

Enn je u finalu svladao domaću ljubimicu Janicu Kostelić sa samo jednom stotinkom prednosti. Mogao je i puno uvjerljivije, ali svojevoljno je usporio i pustio Fortuni da odluči o pobjedniku.

Već ranije Janicu je ispred sebe propustila Špela Pretnar, a polufinale je prošla zahvaljujući padu Marca Girrardelija, koji je na kraju zauzeo treće mjesto. U sve te dvoboje Janica je ulazila sa zaostatkom koji nameće pravilnik, a koji je prevelik da bi se u poštenoj borbi nadoknadio na kratkoj stazi. Nastavi li se ova utrka i sljedećih godina, organizatori trebaju poraditi na pravilima, jer ovako to sa sportskog aspekta nema nikakvog smisla.

Sve u svemu, Janica je ponovno ostala bez sljemenske pobjede, no cilj je ispunjen. Nagradni fond od 150.000 kuna bit će uplaćen Dječjoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri.

U utrci je trebao sudjelovati i, gle čuda, Milan Bandić, no gradonačelnik je ispravno procijenio da te stvari treba ostaviti profesionalcima. Vjerojatno bi se prikupilo jeftinih predizbornih bodova, ali treba izbore i doživjeti.