UBOJSTVO U VLAKU

Beogradski huligan dobio 30 godina zatvora

10.12.2009 u 18:13

Bionic
Reading

Prije tri godine u Beogradu je kod Rada gostovao Voždovac, a gostovanje na Banjici oduvijek je spadalo među rizičnije navijačke pothvate. Jedan gost nije preživio tučnjavu, a sud nije pokazao razumijevanja za ubojicu

U Srbiji navijačke žrtve nisu pretjerana rijetkost, a stav sudstva rapidno se okrenuo nakon ubojstva navijača Toulousea od strane Partizanovih huligana ove sezone.

Dok se čeka suđenje za to ubojstvo Okružni beogradski sud donio je presudu za slučaj iz 2006. godine i okrenuo novu stranicu u srbijanskom pravosuđu.

Prvookrivljeni za masovni napad u vlaku Bojan Hrvatin osuđen je na 30 godina zatvora, dok su tri njegova suučesnika, također navijači Rada, dobili ukupno 6,5 godina boravka u kaznenoj ustanovi.

Sudac je zaključio da je napad bio unaprijed osmišljen, a s obzirom da je Hrvatin koristio nož, osuđen je za prvostupanjsko ubojstvo.

Ovom presudom sudac je poslao poruku optuženima za ubojstvo Francuza, no i svima koji su okršaje pod 'punim naoružanjem' smatrali dijelom navijačkog rituala.