VELIKI GOSPODIN

Dobio je otkaz, a onda svojim potezom šokirao sve u bivšem klubu

27.02.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Claudio Ranieri prošlog je četvrtka dobio otkaz u Leicesteru s kojim je prošle sezone senzacionalno osvojio naslov engleskog prvaka. Talijanski je trener potom povukao potez vrijedan hvale...

Neki će reći kako otkaz Claudiju Ranieriju nije opravdan, bez obzira na katastrofalno loše rezultate Leicestera ove sezone. U njegovu su obranu stali svi treneri/menadžeri koji vode klubove u Premiershipu, te kolege iz ostalih liga. No, čelnici 'lisica' odlučili su i povratka nema, bez obzira na to što je Ranieri tvorac jednog od najvećih čuda u nogometnoj povijesti.

Leicester će tako bez Ranierija nastaviti borbu za ostanak u ligi, no o talijanskom će se treneru u klubu još dugo pričati. Naime, neki su jednostavno velika gospoda i kad gube, a Claudio Ranieri samo je potvrdio da je on među najvećima.

Od kluba je dobio izdašnu otpremninu, točnije tri milijuna funti, a on je odlučio pola te svote odmah uplatiti u klupski humanitarni fond! Tako je 'Foxes Foundation', fond koji od 1993. godine pomaže siromašnoj školskoj djeci diljem Ujedinjenog kraljevstva kroz nekoliko stalnih akcija, odjednom bogatiji za milijun i pol funti (oko 87 milijuna kuna, ili 1.180.000 eura!)... Fond pomaže i lokalne bolnice, te nekoliko društava koja se bave zbrinjavanjem ratnih veterana, a za ovu će godinu s novom izdašnom financijskom injekcijom sigurno pokrenuti i nove akcije.