ŠOK I NEVJERICA

Boro Cvetković: Zvjezdanov sin mi je rekao što se dogodilo

27.02.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Sve navijače Dinama u ponedjeljak je potresla vijest o neočekivanoj smrti 56-godišnjeg Zvezdana Cvetkovića, standardnog prvomtimca legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o prirodnoj smrti

Pod trenerskim vodstvom Miroslava Ćire Blaževića na terenu su povijest tada stvarali kapetan Velimir Zajec, vratar Marijan Vlak, braniči Zvjezdan Cvetković, Džemal Mustedanagić, Milivoj Bračun, Ismet Hadžić, u veznom redu Petar Bručić, Dragan Bošnjak i Marko Mlinarić, a Snješko Cerin, Stjepan Deverić i Zlatko Kranjčar u napadu.

Važan dio te generacije bio je i Zvjezdanov mlađi brat Borislav. Zajedno su u Dinamu igrali šest godina, a uz naslov titulu prvaka 1982., osvojili su i Kup maršala Tita 1983. godine.

Boru je ova vijest zatekla u Srbiji, gdje i živi.

'Tragedija. Strašno, u šoku sam! Čuo sam se sa Zvjezdanovim sinom i on mi je rekao da je bratu bilo loše posljednjih dana. Jutros je oko 7.30 pao ispred kuće, valjda blizu garaže i udario glavom o rubnik. Kaže mi da je na mjestu ostao mrtav', izjavio je Boro Cvetković za Kurir.

'Spremam se jer uskoro krećem za Zagreb. Što ću...Idem ispratiti brata', dodao je Cvetković.

Zvjezdan Cvetković rođen je 18. travnja 1960. u Karlovcu, a u Dinamo je došao 1977. godine, te je igrao na poziciji lijevoga braniča i stopera. Od 1980. do 1987. godine skupio je 492 nastupa za Dinamo, te je zabio 41 gol. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je devet utakmica.

Godine 1987. prešao je u njemački Waldhof iz Mannheima, ali 1990. je zbog teške ozljede glave morao prekinuti igračku karijeru.

Nakon toga u Zagrebu je završio Višu trenersku školu, a u Dinamu je bio pomoćnik glavnog trenera, sportski direktor, klupski skaut, a u završnih deset prvenstvenih kola u sezoni 2004/05. i glavni trener 'modrih'. Jedno kratko razdoblje, od lipnja do studenoga 2011., bio je i trener banjolučkog Borca.

Autor: YouTube