LIGA KUP 'VRAGOVIMA'

Zlatan Ibrahimović vodio ManUtd do novog trofeja

26.02.2017 u 19:41

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su Liga kupa nakon što su u sjajnom susretu na Wembleyju pobijedili Southampton 3:2.

ManU je poveo 2:0, Southampton je potom izjednačio, a pobjednika je odlučio Zlatan Ibrahimović golom tri minute prije kraja susreta.

'Crvenim vragovima' je to peti naslov pobjednika ovog natjecanja pri čemu prvi nakon 2010. godine, dok je Southampton u svom drugom finalu upisao i drugi poraz. Identičnim rezultatom 'Sveci' su poraženi i 1979. od Nottingham Foresta.

Rekorder je Liverpool s osam naslova.

ManU je sjajno ušao u utakmicu i nakon 38 minuta vodio je 2:0. Za 1:0 je u 19. minuti zabio Zlatan Ibrahimović sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. 'Crveni vragovi' su povećali vodstvo u 38. minuti preko Jessea Lingarda na asistenciju Marcoa Roja. U tim trenucima se činilo kako će United lagano do pobjede.

Međutim Southamptonm se nije predavao. U posljednjim trenucima prvog dijela Talijan Manolo Gabbiadini je smanjio, a isti je igrač sjajnim pogotkom u 48. minuti izjednačio na 2:2. Talijan je ove zime stigao u Southampton iz Napolija za 16 milijuna eura i u tri nastupa zabio je već pet golova.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika ukazao se sjajni švedski napadač. Ander Herrera je ubacio u kazneni prostor, a Ibrahimović sjajno skočio između suparničkih stopera i udarcem glavom svladao Frasera Forstera za veliko slavlje navijača Uniteda.

Jose Mourinho je tako postao prvi menadžer ManU u povijesti koji je u prvoj sezoni osvojio trofej. Portugalcu je to ujedno bilo četvrto finale Liga kupa i četvrti naslov nakon što je prva tri osvojio na klupi Chelsea (2005, 2007, 2015).