JEDAN ALI VRIJEDAN

Ovo je jedini razlog što Ranieri ne treba žaliti za 'lisicama'

25.02.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Iako mu se prošlog ljeta divio cijeli sportski svijet jer kreirao je jednu od najvećih senzacija, odvevši maleni Leicester do naslova engleskog prvaka pokraj svih bogataša Premieshipa. Međutim, ove sezone nisu na tom nivou, iako imaju realne izglede za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, pa su čelnici kluba odlučili smijeniti autora te senzacije Talijana Claudija Ranierija

Šokantna odluka čelnika 'lisica' da smjene Ranierija, izazvala je brojne kritike među nogometnom populacijom u Engleskoj, ali i izvan nje. Posebno inspiriran, ali i iskren bio je Jürgen Klopp, njemački stručnjak koji vodi Liverpool.

'Čuo sam za to. Jesam li iznenađen? Ne, jer događale su se jako čudne stvari, i to ne samo u nogometu, kao što su Brexit, Trump, Ranieri...' u svom stilu odgovorio je Klopp te nastavio:

'Stvarno ne znam i ne razumijem zašto je Leicester to napravio. Svi vide kakva je njihova situacija u prvenstvu i Ligi prvaka, ali koliko je već klubova iz nje ispalo. Ranieri je stvarno posebna osoba u ovom poslu, dobar je i čovjek. Upoznao sam ga kada je posjetio Dortmund i puno smo razgovarali. Stvarno je divan. Najbolje bi bilo otići na konferenciju Leicestera i pitati čelnike kluba znaju li što su napravili te zašto su donijeli takvu odluku.'

Leicester City se trenutačno nalazi na 17. mjestu Premiershipa sa svega jednim bodom više od zone ispadanja. U FA kupu je ispao od trećeligaša Millwalla, dok je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka više sretno nego spretno izgubio samo 1:2 na gostovanju kod Seville.

No dok se nogometni svijet čudi odluci čelništva kluba, engleski su mediji potvrdili da će talijanski stručnjak za ranije otkazivanje ugovora dobiti 'utješnu' nagradu od tri milijuna funti. Naravno, lijep je to iznos i jedino što Ranierija u ovom trenutku može utješiti.

Pitanje je samo koliko je klub profitirao od njegova posla. A o tome da ovakav uspjeh neće ponoviti sljedećih 133 godine, nepotrebno je govoriti.