ZA PRIMJER SVIMA

Brutalna kazna za golmana koji se usudio napraviti – ovo!

22.02.2017 u 12:15

Bionic
Reading

Nguyen Minh Nhut, vijatnamski golman koji je u znak protesta odbio braniti kazneni udarac u završnim minutama utakmice Long Ana i Ho Chi Minha dobio je dvije godine zabrane igranja nogometa, a njegov trener i predsjednik kluba po tri...

Vijetnamska nogometna liga definitivno nije jedna od najatraktivnijih na svijetu i rijetko nas obilaze vijesti s utakmica iz te zemlje, no prošli tjedan prizori iz okršaja Long Ana i Ho Chi Minha postali su hit na Internetu.

Naime, dvoboj je ušao u završnicu pri rezultatu 2:2, a kad je sudac dosudio penal za Ho Chi Minh City nogometaši Long Ana toliko su se naljutili da više nisu htjeli igrati i namjerno su pustili nekoliko golova.

Posebno je upečatljiv bio prizor golmana Nguyen Minh Nhuta koji je okrenuo leđa, ni ne pokušavši obraniti penal i spasiti utakmicu pri rezultatu 2:2.

Vijetnamski nogometni savez odlučio je brutalnim kaznama dati primjer svima da nešto slično ne pokušaju ponoviti. Golman Long Ana dobio je dvije godine suspenzije, kao i kapetan Huynh Quang Thanh, a trener Ngo Quang Sang te predsjednik Vo Thanh Nhiem koji su naredili ovu lakrdiju moraju se na tri godine maknuti iz nogometa...

Protest vijetnamskog Long Ana Autor: YouTube