JUVE RUŠI PORTO

Casillas je Mandžukićeva stara mušterija

22.02.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Sevilla na svom Sanchez Pizjuanu dočekuje posrnulog engleskog prvaka Leicester (Arenasport 3, 20.45 sati), u isto vrijeme Juventus gostuje kod Porta koji ove sezone nije izgubio domaću utakmicu u Ligi prvaka...

Nitko još nije Porto pobijedio na Dragau ove sezone, a trener domaćina Nuno Espirito Santo želi da se taj trend nastavi i protiv Juventusa

'Pred nama je zahtjevan susret protiv ekipe koju iznimno respektiramo. Juventus je sjajna momčad, no mi smo spremni nadmetati se s maksimumom naše snage. Dobar trenutak ne treba stati, želimo nastaviti rasti i napredovati. Porto je spreman i ekstremno motiviran. Spremni smo na borbu', kazao je trener 'zmajeva'. Porto na raspolaganju ima sve igrače, izostanaka nema i to domaćinu daje dodatno samopouzdanje.

A u svlačionici Juventusa 'zakuhalo' je prošlog vikenda. Dobru atmosferu poremetila je svađa trenera Massimiliana Allegrija i ključnog braniča Leonarda Bonuccija koji je kažnjen utakmicom neigranja baš protiv Porta.

'Pričao sam s Leom i ne postoji problem. On će ovaj susret odgledati s tribine. Donio sam odluku i pričao sam o njoj s ljudima u klubu, zbog respekta prema klubu i navijačima vjerujem da sam ispravno odlučio. Mislim da imam pravo donositi odluke glede igrača i tu je priči kraj', kazao je Allegri i prokomentirao momčad Porta:

'Radi se o najgoroj mogućoj momčadi među drugoplasiranima, ali najgoroj za izbor protivnika! Porto je dobro posložena ekipa koja prima malo golova, te koja ima odličnog trenera. Oni su naviknuti na igranje ovakvih utakmica. Moramo biti fokusirani na naše ciljeve, maksimalno koncentrirani jer igramo protiv respektabilne momčadi.'

U konkurenciju za nastup u momčad Juventusa vratili su se iskusni stoperi Chiellini i Barzagli, no upitno je koliko su spremni. Nagađa se kako bi stoperski dvojac trebali činiti Chiellini i Benatia. U napadu bi trebala istrčati ubojita četvorka - u vrhu napada Higuain, lijevo naš Mario Mandžukić, desno Cuadrado, a iza Higuaina Dybala. Napomenimo kako je Portov golman, legendarni Iker Casillas, redovita mušterija našeg Mandže. Zabijao mu je Mandžukić još dok je ovaj branio za madridski Real, ali i u dresu reprezentacije.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Lige prvaka Sevilla na svom Sanchez Pizjuanu dočekuje aktualnog engleskog prvaka Leicester. Sevilla igra odlično i sigurno očekuje prolazak u četvrtfinale Lige prvaka jer očajni Leicester ne djeluje sposoban zaprijetiti, a dovoljno je reći da u 2017. u engleskom prvenstvu nije postigao niti jedan gol!

'Leicester ove sezone prolazi kroz teško razdoblje, ali to danas apsolutno ništa ne znači. Na nama je da im nametnemo našu igru ili će nas oni znati kazniti. Imaju napad koji igra okomito, bez mnogo filozofije i često mu je potrebno samo par sekundi da kazni protivnika', rekao je u najavi utakmice trener Andalužana Jorge Sampaoli i otkrio: 'Naša najbolja obrana uvijek je bio napad i to poglavito s velikim posjedom lopte. Pokušat ćemo od prve minute napadati, imati mnogo više napada od njih i što prije doći do prednosti.'

Leicester je do osmine finala Lige prvaka došao preko najlakše skupine u natjecanju, ali ono što pokazuje u prvenstvu Engleske je blago rečeno očajno. Poslije pet uzastopnih poraza nalazi se samo bod iznad zone ispadanja, a još je u subotu eliminiran iz FA kupa od trećeligaša Millwalla, primljenim pogotkom u zadnjim trenucima utakmice s igračem više na terenu. Claudio Ranieri još nije dobio otkaz, iako je njegova igra odavno pročitana i nikoga ne može posebno ugroziti, o čemu govori i podatak da Leicester u 2017. nije postigao niti jedan prvenstveni gol.

'Mi smo ozbiljni, vrlo ozbiljni autsajderi i spremni za igru i veliku borbu. Treba nam jedna ovakva utakmica da možda promijenimo momentum cijele sezone. Pobjeda bi sve promijenila', kaže Ranieri... Utakmica je od 20.45 sati, Arenasport 3.