OTKAZ U S. ARABIJI

Novi šok za Tomislava Ivkovića, a stigao kao spasitelj?!

21.02.2017 u 09:33

Bionic
Reading

Bivši golman a potom i trener, Tomislav Ivković, koji je kroz karijeru vodio Međimurje i Lokomotivu, 'školovavši' se uz Cicu Kranjčara u Persepolisu, od studenoga 2016. bio je trener u saudijskom Al Faisalyju.

Taj se transfer dogodio 'preko noći' jer ponuda kluba iz ove arapske zemlje bila je izuzetno izdašna i Ivković se zahvalio Lokomotivi te se uputio u Saudijsku Arabiju.

Primarni cilj hrvatskog stručnjaka bio je očuvanje kluba među prvoligašima, a što rezultatima pa ni plasmanom nije bilo ugroženo.

Od dolaska u Saudijsku Arabiju, Ivković je sa svojim klubom igrao u 11 utakmica te je upisao dvije pobjede, četiri remija i pet poraza. Posljednja utakmica, protiv Al Raeda završila je remijem, a ono što je posebno važno, u izravnom dvoboju s rivalom za mjesto koje osigurava ostanak, Al Faisaly je u gostima dobio Al Wahdu.

No, sve to očito nije bilo dovoljno čelnicima kluba, pa su preko noći smijenili Ivkovića.

'Otkaz smo dobili nakon remija s Al Raedom (1:1), momčadi koja je bolja od nas i koju smo nadigrali, sami sebi zabili gol. Međutim, tako je to ovdje. Obrazloženje otkaza? Kao, nismo igrali kako treba, zašto je ovaj lijevi igrao desno, ovaj vezni malo iza... Ma, nema veze, sve to ide u opis posla, bez obzira na otkaz bilo je to jedno veliko iskustvo, i životno i nogometno', rekao je Ivković za Sportske novosti, otklonivši mogućnost povratka u Lokomotivu. Naime, tamo je već 'zaštitni znak', ali kaže, 'Lokomotiva ima trenera'.

Nada se novom angažmanu na Bliskom Istoku, što samo potvrđuje da, bez mu je, obzira na otkaz, ovaj dio svijeta očito 'sjeo'.