KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Golman od 130 kilograma 'maznuo' sendvič usred utakmice s Arsenalom

21.02.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Petoligaš Sutton United u osmini finala FA kupa ugostio je Arsenal. Amateri iz južnog Londona izgubili su 2:0, ali je njihov rezervni golman Wayne Shaw postao zvijezda društvenih mreža

Momčad Sutton Uniteda preko noći postala je pravi hit engleskog nogometa. Amateri koji se bore za ostanak u petoj ligi prava su senzacija FA kupa u kojemu su izbacili zvučne protivnike poput Wimbledona i Leedsa, ali na kraju su 'zapeli' u osmini finala. Na svom su terenu, očekivano, izgubili od Arsenala 2:0, no simpatična momčad i dalje plijeni pažnju javnosti.

Sada je za to zaslužan Wayne Shaw (45), rezervni golman Suttona. I prije susreta mediji su ga zapazili jer teško je ne primijetiti gromadu od 130 kilograma! Wayne je inače slastičar, a publika na društvenim mrežama 'poludjela' je za njim nakon što je objavljena snimka kako pred kraj utakmice s Arsenalom s neskrivenim guštom 'mažnjava' obilan sendvič!

OK, čovjek ima opravdanje, utakmica je igrana u kasnom terminu, od 21 sat, a Wayne je cijeli dan bio na poslu, pa možda nije stigao normalno ručati, o večeri prije važne utakmice da ne govorimo. Jednostavno, ogladnio je čovjek, a poznato je da kad si gladan, nisi svoj... I tako je desetak minuta prije kraja utakmice odlučio 'gorčinu poraza' utažiti sendvičem. Simpatično, nema što...

No, priča ovog simpatičnog debeljka ima i drugu, 'mračniju' stranu. Wayne je 'ogladnio' tek nakon što je trener Suttona Paul Doswell napravio sve tri zamjene, kad je bilo jasno da nema šanse da uđe u igru. Tek je tada izvadio sendvič, ali zato jer je jedna od engleskih kladionica ponudila koeficijent osam na okladu da će Wayne za vrijeme utakmice pojesti sendvič! A saznao je to i on, pa je možda odlučio nešto i zaraditi...

'Prijatelji su mi rekli da kladionice nude koeficijent osam da ću jesti u prijenosu uživo. Bio sam gladan, ništa nisam jeo cijeli dan, a onda sam odlučio malo se našaliti s kladionicama', priznao je nakon utakmice Wayne, koji će vrlo vjerojatno odgovarati zbog kršenja izuzetno strogih pravila vezanih za sportsko klađenje u Engleskoj.

'Znam da nam nije dozvoljeno kladiti se, ali znam da se nekoliko prijatelja kladilo da ću jesti na klupi, kao i nekoliko navijača. Mislim da je sve to sjajno jer kada se sutra sjetimo svega imat ćemo što pamtiti', zaključio je simpatični golman. No, taj mu je trenutak otvorio i neke nove mogućnosti, Wayne je otkrio kakve je sve ponude dobio.

'Nisam napravio ništa. Samo sam sjedio na klupi, ponašao sam se normalno. Ali očigledno je da sam veliki dečko kojeg ljudi žele gledati. Iz jednih su mi novina ponudili posao, žele me slikati golog! Znači, skinuo bih sve, čini se da su zamislili samo da na meni ostanu golmanske rukavice', prepričava simpatični Wayne i zaključuje:

'Nisam siguran hoću li prihvatiti tu ponudu. To je definitivno najčudnija stvar koja mi se dogodila u svemu ovome.'