BARCA U KRIZI

Je li se Enrique ovim potezom 'posuo pepelom' pred Rakitićem?

20.02.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač Barcelone, Ivan Rakitić, kojeg su proteklih tjedana selili u druge klubove a trener često i odmarao, protiv donedavnog drugoligaša Leganesa je odradio svih 90 minuta

Barcelona se u nedjelju mučila protiv Leganesa, momčadi koja je tek jedno mjesto iznad zone ispadanja a do pobjede je došla u samoj završnici utakmice kada je Leo Messi zabio s bijele točke.

Podsjetit ćemo da je tijekom tjedna Barcelona doživjela i kod PSG-a težak poraz u Ligi prvaka (po rezultatu 0:4 u kategoriji najtežih) te su krenule sve žešće kritike na račun trenera Luisa Enriquea.

Kroz prizmu lošeg pariškog nastupa, Enriqueu su zamjerili što je Ivanu Rakitiću dao tek 20-tak minuta, jer i u tom periodu, kada je njegova momčad već gubila 4:0, Rakitić je uspio koliko-toliko unijeti živosti i stvoriti opasnost pred golom PSG-a.

Shvativši svoju veliku pogrešku, Enrique je našem igraču protiv Leganesa dao svih 90 minuta, a španjolski su kroničari zabilježili nekoliko dobrih Rakitićevih akcija a posebno su istaknuli Rakitićev udarac u 57. minuti s ruba 16-erca.

Istina, nije Hrvat briljirao, ali u nedjelju u Barceloninoj momčadi nije briljirao nitko, no bio je bolji od konkurenata i Enrique je od veznih igrača samo njega ostavio na terenu cijelu utakmicu, dok je Rafinhu i Andrea Gomesa vadio iz igre.

I složni su svi - Rakitić je svojim igrama u posljednje vrijeme ipak zaslužio puno više minuta odnosno trenerovog respekta.