DAN ZA ZABORAV

Srna i Perišić remizirali, svi ostali izgubili

04.12.2009 u 11:58

Bionic
Reading

U susretima petog kola Europske nogometne lige odigranim u četvrtak nastupilo je pet hrvatskih nogometaša. Darijo Srna sigurno će proći dalje, Gordon Schildenfeld i Sturm će ispasti, a ostatku hrvatskih legionara zadnje kolo bit će itekako zanimljivo

Darijo Srna je u susretu između Šahtara i Club Bruggea igrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton, a Ivan Perišić za goste je igrao do 69. minute. Susret je završio bez pogodaka. Šahtar je i prije ove utakmice osigurao prolaz dalje, dok će Club Brugge u zadnjem kolu na svom terenu loviti prolaz protiv Toulousea.

Manuel Pamić je igrao svih 90 minuta za Spartu koja je u Eindhovenu izgubila 0:1 od PSV-a golom u sudačkoj nadoknadi. PSV je osigurao prolaz, dok će Sparta u zadnjem kolu kod kuće u izravnom dvoboju protiv Kopenhagena loviti drugo mjesto u skupini.

Ante Rukavina je igrao svih 90 minuta za Panathinaikos na gostovanju kod Galatasaraya, dok je Mario Galinović utakmicu pratio s klupe. Dvoboj je završio 1:0 pobjedom turske momčadi. Taj je dvoboj sudio najbolji hrvatski sudac Ivan Bebek. Galatasaray je s nova tri boda osigurao prvo mjesto u skupini, dok će se Panathinaikos boriti za drugo s bukureštanskim Dinamom kojega dočekuje u posljednjem kolu. Grčki sastav ima tri boda više, te mu je za prolazak u 16-inu finala dovoljan i bod.

Gordon Schildenfeld je igrao svih 90 minuta za Sturm u 1:2 porazu u Bukureštu protiv Dinama, te je dobio žuti karton. Sturm je i prije ove utakmice izgubio izglede za prolazak skupine.

Jurica Vranješ nije igrao za Werder koji je u Bremenu pobijedio Nacional 4:1.