MAKSIMIRSKA EPIZODA

Robinson tri godine bio u šoku zbog 'krtice'

04.12.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Suigrač našeg Nikole Kalinića u Blackburn Roversima, vratar Paul Robinson, bio je jedan od junaka pobjede nad Chelseajem u četvrtfinalu Carling kupa

Vratar Paul Robinson, kojeg dobro pamtimo iz 2006. kada je u Maksimiru primio pomalo nevjerojatan gol, uz pomoć 'krtičnjaka', u srijedu je imao važnu ulogu u prolasku Blackburna u polufinale Carling kupa. Prvo je skrivio jedanaesterac koji je Chelseajev igrač iskoristio za izjednačenje, a potom je u raspucavanju s bijele točke čak dvaput zaustavljao njihove udarce - Ballacku i Kakuti te odveo svoju momčad u polufinale ovog natjecanja.

Paul Robinson ove je sezone, doduše, često bio u središtu pažnje, ali ne samo zbog dobrih, već i zbog loših poteza. Međutim, lošima su kumovale i brojne greške Roversove obrane. Ali što je još važnije, i njegova nestabilnost u koju je upao još 'davne' 2006, kada je u Maksimiru primio nevjerojatan pogodak, zbog kojeg je poslije ispao i s popisa engleske reprezentacije.

Pokušao se od tog šoka oporaviti u Tottenhamu, ali nije mu uspijevalo, a do izlaska iz krize stigao je tek ovih dana. Kako i sam kaže, maksimirski gol unio mu je velik nemir u život.

'Pokušavao sam iz sebe izvući to razočaranje i usredotočiti se na posao. Tek sada mogu reći da više nisam zarobljena osoba. Sada sam u situaciji da se mogu koncentrirano baviti svojim poslom, puno sam zreliji', zaključio je Robinson, kojem engleski novinari čak traže mjesto među putnicima na SP u Južnoj Africi sljedeće godine.