7. ISTRIA WINTER CUP

Novigrad i Rovinj spremni za najatraktivniji zimski turnir

23.01.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Istria Winter Cup, jedan od najatraktivnijih pripremnih nogometnih turnira u razdoblju zimske sezone u ovom dijelu Europe, održat će se ove godine od 29. siječnja do 5. veljače. U svom sedmom izdanju Istria Winter Cup dovodi na terene Novigrada, a po prvi puta i Rovinja, ukupno šest kvalitetnih momčadi, što ljubiteljima nogometa svakako garantira kako će i ovogodišnje izdanje turnira donijeti kvalitetne nogometne predstave

Na sedmom izdanju turnira sudjelovat će prvoligaši Aluminij (Kidričevo, Slovenija), Gyirmót FC (Mađarska) i Široki Brijeg (BiH), te drugoligaši GOŠK Gabela (BiH), Kapfenberg SV (Austrija) i NK Novigrad–CC Cittanova (Hrvatska).

Utakmice po skupinama odigravat će se svakodnevno od 29. siječnja do 3. veljače, s početkom u 15 sati. Domaćin skupine A bit će Rovinj, a skupine B Novigrad. Prva utakmica na turniru odigrat će se na gradskom stadionu u Rovinju, između momčadi Širokog Brijega i Kapfenbergera, uz koje će u toj skupini snage odmjeriti i NK Aluminij.

Utakmice po skupinama odigravat će se potom naizmjenično, svakog drugog dana u Novigradu odnosno Rovinju. Utakmica za 5. mjesto na rasporedu je u subotu 4. veljače u 15 sati, a odigrat će se na novigradskom Laku. U nedjelju u 11 sati Rovinj će biti domaćin utakmice za 3. mjesto, a finale je potom u 15 sati u Novigradu. Po završetku finalne utakmice slijedi dodjela pehara najboljim momčadima i pojedincima turnira, čime će biti spuštena zavjesa na ovo sedmo izdanje IWC-a. Treba naglasiti kako je ulaz na sve utakmice turnira besplatan.

'Drago nam je da smo i na ovom sedmom izdanju turnira uspjeli okupiti kvalitetne momčadi iz regije, koje će ovdašnjim ljubiteljima nogometa nadam se pružiti atraktivne nogometne predstave. S druge strane, turnir će ugostiti 200-tinjak nogometaša i nogometnih djelatnika, koji će se moći uvjeriti u vrhunsku sportsku infrastrukturu i idealne smještajne kapacitete Novigrada i Rovinja, koji su ove godine po prvi puta partneri u organizaciji IWC-a', istaknuo je Ives Čakarun, direktor turnira.

'Zahvaljujući kontinuiranom trudu, ulaganjima i razvoju ponude, ali i sportskim manifesatcijama poput IWC-a, ili prošle godine po prvi puta održanog Istria Football Youth cup-a, uspjeli smo kroz nekoliko godina postati iznimno poželjna destinacija za sportske, osobito nogometne pripreme. Značajnu ulogu u tome imaju zajednički napori ovdašnjih turističkih zajednica, gradskih uprava, kao i turističkih kompanija, koji su na vrijeme prepoznali potencijal sportskog turizma, te svoju sportsku i smještajnu infrastrukturu prilagodili specifičnim potrebama nogometaša. Svake godine naši sportski gosti stoga odlaze kući zadovoljni, a broj nogometnih ekipa na pripremama iz godine u godinu raste', zaključio je Čakarun, dodajući:

'I sam IWC u tom je pravcu dao važan doprinos. Svih proteklih godina turnir okuplja vrhunske momčadi iz Hrvatske i inozemstva, koje ovdje dolaze kako bi testirale spremnost i stanje svojih igrača, te se kvalitetno pripremile za nastavak sezone. Ovdje za to nalaze gotovo idealne uvjete, pa je Istria Winter Cup stekao status jednog od najvažnijih pripremnih turnira u regiji, a time postao i odlična 'razglednica' koja diljem Europe, pa i šire, pronosi dobar glas o uvjetima za prireme koje ovdje mogu pronaći i najzahtjevnije momčadi', zaključio je Čakarun.

Dodajmo kako će ekipe biti smještene u novigradskom hotelu Aminess Maestral, te u rovinjskom Family hotelu Amarin. Za sve ostalo, od sportske odnosno nogometne logistike, do same organizacije i realizacije turnira pobrinut će se iskusni organizacijski tim sačinjen od predstavnika turističke privrede, Turističkih zajednica, nogometnih klubova te drugih stručnih suradnika iz sredina u kojima će se turnir održati, kako bi i ovogdišnje izdanje IWC-a proteklo u najboljem redu. Turnir se održava uz potporu turističkih tvrtki Aminess hoteli i kampovi Novigrad i Maistra Rovinj, TZIŽ, TZG Novigrada-Cittanova i TZG Rovinja, te drugih partnera i sponzora.