NOGOMETNI KUPOVI

Celta šokirala Real na Santiago Bernabeu; Liverpool prošao

18.01.2017 u 23:41

Bionic
Reading

U srijedu su igrane utakmice nogometnih Kupova, a u akciji su bili i najjači klubovi Europe

Nogometaši Celte priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid 2:1 na Santiago Bernabeu u prvom susretu četvrtfinala španjolskog Kupa Kralja. 'Kraljevski klub' ovim porazom nije ispao jer slijedi uzvrat u Vigu 25. siječnja, međutim ovaj rezultat otvorio je gostima iz Galcije vrata prolaza u polufinale. Bio je to drugi uzastopni poraz Reala koji je u nedjelju poražen i u ligaškom ogledu kod Seville identičnim rezultatom i treća utakmica u nizu bez pobjede. Zanimljivo, aktualni europski prvak je do gostovanja kod Seville bio 40 utakmica uzastopce bez poraza, a sada je spojio dva poraza. Posljednji put Real je izgubio dvije utakmice u nizu u studenom 2015. kada je izgubio kod Seville (2:3) i doma od Barcelone (0:4). Sve zanimljivo na Santiago Bernabeu dogodilo se od 64. do 70. minute. U šest minuta vidjeli smo sva tri gola. Gosti su poveli golom Iaga Aspasa u 64. minuti, izjednačio je Marcelo u 69. minuti, a minutu kasnije Jonny Castro je zabio drugi pogodak za Celtu. Real je u posljednjih 20 minuta imao nekoliko lijepih prilika, ali je Sergio Alvarez sačuvao mrežu. Posljednji domaći poraz Real je upisao u veljači prošle godine kada je u prvenstvu izgubio od Atletico Madrida 0:1. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Cristiano Ronaldo, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 71. minuti.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Alaves koji je porazio drugoligaša Alcorcon 2:0. Oba gola zabio je Ibai Gomez i to u 89. i 90+3. minuti.

U četvrtak su preostale dvije utakmice, a sastaju se Atletico Madrid i Eibar, te Real Sociedad i Barcelona.

Nogometaši Liverpoola, Newcastle Uniteda i Southamptona izborili su plasman u 16-inu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovljenim susretima 3. kola upisali pobjede. Nakon što je prvi susret na Anfieldu zavšio bez golova, Liverpool je na gostovanju kod četvrtoligaša Plymouth Argylea pobijedio 1:0 golom Lucasa Leive u 18. minuti na asistenciju Philippea Coutinha. 'Redsi' su u samoj završnici mogli i uvjerljivije slaviti, ali je Divock Origi promašio kazneni udarac u 87. minuti. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

Identičnim rezultatom Southampton je pobijedio Norwich City nakon što je prvi susret završio 2:2. Gol odluke zabio je Shane Long u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Newcastle United i Birmingham su u prvom susretu odigrali 1:1, a 'svrake' su u ponovljenom ogledu na St. James Parku slavile 3:1. Golove za domaćine postigli su Matt Ritchie (9-11m 90+2) i Yoan Gouffran (34), dok je pogodak za Birmingham zabio David Cotterill (71).

Nogometaši Lazija izborili su plasman u četvrtfinala talijanskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala na Olimpicu pobijedili Genou 4:2. Lazio je imao 2:0 i neiskorišteni kazneni udarac, Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić je izjednačila, no domaćin je u posljednjih 20 minuta zabio još dva gola za prolaz u četvrtfinale gdje ga očekuje Inter. Lazio je poveo u 20. minuti golom Filipa Đorđevića, a devet minuta kasnije Felipe Anderson je mogao povisiti na 2:0, no promašio je kazneni udarac. Ipak, u 31. minuti 'nebesko-plavi' dolaze do dva gola prednosti, a strijelac je bio Wesley Hoedt. Jurićeva momčad se probudila u posljednjih 15 minuta prvog dijela i uspjela je izjednačiti golovima Mauricia Pinille (40) i Gorana Pandeva /45). Međutim, domaćin je u nastavku bio bolji i s dva gola je riješio pitanje pobjednika. Strijelci su bili Sergej Milinković-Savić (70) i Ciro Immobile (75). Bio je to peti uzastopni poraz Genoe, dok je Lazio upisao treću pobjedu u nizu. Hrvatski vratar Ivan Vargić je pobjedu rimskog sastava pratio s klupe za pričuve.

U prvom današnjem susretu nogometaši Cesene, koji se nalaze na 18. mjestu talijanske Serie B, slavili su sa 2:1 na gostovanju kod prvoligaša Sassuola. Sassuolo je poveo u 4. minuti pogotkom Pellegrinija i držao prednost do 81. minute, kad je Ciano izjednačio iz jedanaesterca. Samo tri minute poslije Laribi je pogodio za konačnih 2-1 i prolaz u četvrtfinale. Cesena je jedini drugoligaš koji se ugurao među četvrtfinaliste ovosezonskog izdanja talijanskog Kupa.

U posljednjem susretu osmine finala u četvrtak se sastaju Roma i Sampdoria.