ODLUČIO JE

Messi otvorio dušu i otkrio ostaje li u Barceloni

18.01.2017 u 17:10

Bionic
Reading

Leo Messi napokon je progovorio. Već se neko vrijeme nagađa zašto Argentinac odugovlači s potpisivanjem novog ugovora s Barcelonom, a on je u razgovoru za Coach Magazine otkrio svoje planove...

Čeka se samo njegova odluka, u redu stoje Manchester City, Chelsea, Manchester United, PSG... Momčadi su to koje bez problema na stol Barceloni mogu staviti stotine milijuna eura, a isto toliko ponuditi Leu Messiju (29) da karijeru nastavi u njihovim redovima. Argentinac je dosad mudro šutio, problemi s neplaćenim porezom, uvjetna kazna zatvora za njega i oca koji mu je ujedno i menadžer... Nakupilo se dosta ljutnje jer Barcelona u trenucima kad je to trebala, nije zaštitila svog najboljeg igrača. No, kolike su stvarno šanse da Messi zaigra na 'otoku'?

'Oduvijek sam govorio da mi je Barcelona dala sve i ostat ću ovdje dok me god budu htjeli u svojim redovima', kazao je Messi i otklonio sve sumnje oko eventualnog odlaska s Nou Campa.

Progovorio je Messi i o svojim sportskim idolima...

'Divio sam se Maradoni, on mi je bio istinska inspiracija. Ali, uživao sam gledati kako igra Pablo Aimar.', rekao je Messi i otkrio koji je trener najzaslužniji za njegov razvoj:

'Naučio sam puno od svih trenera s kojima sam radio, ali uvijek pamtiš onog koji ti je prvi dao priliku. Za mene je to Frank Rijkaard. Pokazao je da vjeruje u mene kad me priključio prvoj momčadi, a potom mi je dao priliku i da zaigram. Od njega je sve krenulo...'

Otkrio je Messi i u kakvim je odnosima s najvećim 'protivnikom', Cristianom Ronaldom. Je li Ronaldo Messijeva najveća motivacija?

'To je odnos s puno međusobnog poštovanja. Gledam na njega kao na sjajnog nogometaša koji je dosad u karijeri osvojio brojne trofeje. A osvojio ih je zato što je stvarno velik i dobar. Ne motiviram se da bih se borio protiv Ronalda, moja najveća motivacija je želja da napravim nešto dobro i veliko s Barcelonom i Argentinom, da razveselim navijače', pojasnio je Leo.