AKO PROĐE, PROĐE

Gana nudi Balotelliju nastup na SP-u

02.12.2009 u 09:51

Bionic
Reading

Čelnici Gane nadaju se da bi mogli nagovoriti mladu talijansku nogometnu zvijezdu ganskih korijena Marija Balotellija da nastupi za njih na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj Republici

Ganski izbornik Miroslav Rajevec pokušat će nagovoriti Interovog napadača Marija Balotellija da im se pridruži na Svjetskom prvenstvu. Balotteli je rođen u Italiji u obitelji ganskih imigranata, a svoje biološke roditelje nije nikad upoznao.

Bez obzira na to što je već nastupio za talijansku reprezentaciju U21, u Gani se nadaju da bi 19-godišnji Balotelli ipak mogao zaigrati za njih jer je prošlog ljeta spomenuo da bi razmislio o igranju za Ganu kada bi mu to bilo ponuđeno.

‘Sljedeći tjedan dolazim u Europu kako bih se sastao s Balotellijem. Prvo odlazim u Južnoafričku Republiku gdje ću biti na ždrijebu, a nakon toga letim za Europu. Imam već dogovorenu seriju sastanaka s ganskim reprezentativcima koji igraju po europskim ligama. Plan je također porazgovarati s Balotellijem o tome da zaigra za Ganu. Već sam pričao s našim predsjednikom saveza i oni su mi dali zeleno svjetlo da ga pokušam nagovoriti. Nije da nisam zadovoljan s napadačima koje sada imam u reprezentaciji, ali Balotellijeve kvalitete su fantastične i zato bi nam dobro došao’, kazao je Rejevec u razgovoru za La Gazzettu dello Sport.