DOŠAO NA SVOJE

Veliko priznanje Čačiću: Uvršten među najbolje izbornike svijeta!

27.12.2016 u 14:45

Bionic
Reading

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku objavio je svoju listu najboljih trenera i izbornika za 2016. godinu, a Ante Čačić našao se na odličnom sedmom mjestu...

Podsjetimo, naš je izbornik u ovoj kalendarskoj godini izgubio tek jednu utakmicu i to od Portugala nakon nesretno primljenog pogotka u produžetku, a poraz su od Hrvatske još uz mnogo sreće izbjegli tek Mađarska, Češka i Turska. Pamtit će se pak impresivni trijumfi, ponajviše onaj protiv Španjolske na Euru, ali i u studenom protiv Islanda u kvalifikacijama za SP.

Odlični rezultati Čačića na klupi Hrvatske sada su dobili i konkretno priznanje, jer ga je ugledni Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) proglasio sedmim najboljim izbornikom svijeta.

Ispred Ante samo su uvjerljivo prvi portugalski izbornik Fernando Santos te još Lagerback, Löw, Coleman, Deschamps i Conte.

Objavljena je i lista najboljih trenera, a na njoj je prvo mjesto pripalo Diegu Simeoneu, ispred Zinedinea Zidanea i Claudija Ranierija.