KEK KAO ZIDANE

Rijeka kao i Real Madrid, jedini bez poraza do jesenske titule

20.12.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Rijeka u jesenskom dijelu MAXtv Prve lige ima 16 pobjeda i četiri remija, a u kvalifikacijama za EL dva remija. Real Madrid jedini prati Rijekin ritam - ima 11 pobjeda i četiri remija u prvenstvu, tri pobjede i tri remija u Ligi prvaka

Matjaž Kek, slovenski stručnjak na klupi Rijeke, može s ponosom kazati kako je u ovom trenutku jedan od najuspješnijih europskih trenera. Njegova Rijeka je, jedina uz madridski Real, prvi dio sezone završila bez ijednog poraza u službenim utakmicama! Da, Riječani su uz bok 'kraljevskom klubu', momčadi koja je vrijedna 780 milijuna eura.

Španjolska je momčad čak 40 puta skuplja, vrijednost Rijeke je oko 20 milijuna eura, no rezultate im nitko ne može oduzeti. Jasno je kako se snaga MAXtv Prve lige i Primere ne može uspoređivati, ni s Ligom prvaka.
No činjenica je kako je Kekova momčad ove jeseni osvojila 86,7 posto mogućih bodova, u 20 odigrani kola osvojila je 52 boda i po tome je jesensku titulu uzela s najviše osvojenih bodova u povijesti Hrvatske nogometne lige.

Treba naglasiti kako Rijeka od preseljenja na Rujevicu ima 23 pobjede i 13 poraza, zamjenski je teren postao prava neosvojiva tvrđava pod kojom su 'kosti ostavljali' najveći konkurenti. Sjetimo se samo rasturanja Dinama 5:2, slavlja 2:1 protiv Hajduka ili 3:0 protiv Osijeka. Jedina mrlja na učinku momčadi Rijeke je kiks u kvalifikacijama za Europsku ligu. Zapeli su već na prvoj stepenici, no ispali su od trenutno vodeće momčadi turske lige Istanbul Basaksehira nakon dva remija. U Istanbulu je bilo 0:0, na Rujevici nes(p)retnih 2:2. Oproštaj od Europe godio je Riječanima, u miru su se mogli posvetiti domaćem prvenstvu i Kupu, za razliku od Dinama koji je previše snage trošio na svoju blamažu u Ligi prvaka. 'Modrima' se to osvetilo, za Rijekom kaskaju šest velikih bodova, pa će proljeće biti izuzetno zanimljivo.

Rijeka u svojim redovima ima i najboljeg nogometaša za 2016. godinu u izboru kapetana svih prvoligaških momčadi. Tportal već 14. godinu zaredom organizira ovaj izbor, a na tron je zasjeo Franko Andrijašević! Uz napomenu kako je Andrijašević prošao igračku kalvariju u Hajduku, Dinamu i Lokomotivi, struka ga u tim sredinama jednostavno nije prepoznala, a on je u dresu Rijeke doživio istinski igrački preporod. Više nego zasluženo, isto kao i uspjeh kompletne momčadi Rijeke na čelu s trenerom Matjažem Kekom i klupskim vodstvom koje pažljivo i postepeno već nekoliko godina gradi ovaj uspjeh. I sada su, makar i na polovici sezone, rame uz rame s Real Madridom. Pa neka se netko usudi reći da uspjeh dolazi iznenada, preko noći.