S NOVIM UGOVOROM

Kakva je to pljuska Ronaldu; otkrivena nova Messijeva plaća

16.12.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Svi znamo da između Cristiana Ronalda i Lionela Messija vlada velika zavist te da se osim po broju trofeja natječu i po visini ugovora

Iako te cifre nikad nisu dobile službenu potvrdu, prema objavama španjolskih medija, visina Ronaldove plaće u novom ugovoru varira između 22 i 25 milijuna eura.

S obzirom na to da mu je stari ugovor donosio, ovisno o izvoru, između 17 i 20 milijuna eura, onda je to znatno povećanje.

Međutim, sada će se osvajaču četvrte Zlatne lopte opet zavrtjeti u glavi jer njegov će najveći suparnik Lionel Messi - opet neslužbeno - zarađivati oko 35 milijuna eura. I to u neto iznosu.

>> Messi i dječak u njegovu plastičnom dresu napokon se upoznali

Prema pisanju Asa, ove sezone plaća petostrukom osvajaču Zlatne lopte iznosila je 29 milijuna, računajući i penale koje je klub preuzeo na svoja leđa zbog kašnjenja u plaćanju poreza za korištenje njegova imena u periodu od 2010. do 2013.

U sljedećih nekoliko tjedana očekuje se da Jorge Messi, Lionelov otac, sjedne za stol i s predsjednikom Barcelone Josepom Marijom Bartomeuom postigne dogovor oko novog ugovora.