BLAMAŽA, A NE REVOLUCIJA

Povijesna nogometna sudačka odluka zapravo je bila – kriva!

14.12.2016 u 17:40

Bionic
Reading

Mađarski sudac Viktor Kassai upotrijebio je pomoć video tehnologije da bi dosudio penal u polufinalu klupskog SP-a koji su igrali Kashima i Nacional, no pokazalo se da je ipak donio krivu odluku...

Mnogi su vjerovali da će video tehnogolija jednom za svagda iskorijeniti grube sudačke pogreške iz nogometa, no ako je vjerovati prvoj primjeni na velikoj sceni, to neće biti slučaj.

Naime, u polufinalnoj utakmici klupskog SP-a, utakmici koju su igrali japanska Kashima i kolumbijski Nacional ove srijede, sudac Viktor Kassai dosudio je penal tek nakon konzultacije s pomoćnikom, uz pomoć video tehnologije.

Dodijelio je mađarski arbitar kazneni udarac Japancima, no zapravo je pogriješio. Naime, niti on niti video asistent niti pomoćni suci na terenu nisu vidjeli da je Nishi zapravo bio u zaleđu prilikom izvođenja slobodnog udarca, prije nego što je napravljen prekršaj.

Tako je prva velika sudačka odluka donesena uz pomoć video tehnogolije zapravo doživjela blamažu, no to ipak mora biti pravi smjer u nogometu koji će s vremenom svakako poboljšati kvalitetu same igre i pravednost konačnih rezultata...