FOOTBALL LEAKS

Dinamo u problemu: Ćorić u 'vlasništvu treće strane'?

06.12.2016 u 17:55

Bionic
Reading

S prošlotjednim otkrićem Der Spiegela, njemačkog tjednika koji je uz pomoć brojnih europskih medija pribavio nevjerojatnih 18 milijuna dokumenata, raspliču se brojne nogometne malverzacije

Među inim, Football Leaks je spomenuo i ime mlade Dinamove zvijezde, Ante Ćorića, zbog kojeg je još u listopadu posalo pismo Dinamovom direktoru Tomislavu Svetini, kojeg možete vidjeti u nastavku teksta.

Kako prenose 24 sata, Ćorić je prošle godine pristupio agenciji koja brine o karijerama Neymara, Falcaa i ostalih zvijezda, a prema dokumentima 'Football Leaksa' Doyen Sports je u studenom 2015. godine navodno otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura uz garanciju da će natrag dobiti dodatna dva milijuna.

Iz te je dokumentacije vidljivo da je Doyen Sports ugovorom iz veljače 2016. godine navodno posudio Dinamu 4,5 milijuna eura uz garanciju da će od Dinama natrag dobiti dva milijuna eura više. Iz Dinama, baš kao i o slučaju Matea Kovačića odnonso 'nestanka' 50 posto vrijednosti transfera, a koji je navodno završio na račun jednog fonda u Hong Kongu, nisu htjeli ništa komentirati.

U Ćorićevom slučaju, moglo si se raditi o slučaju 'vlasništva treće strane', što je u nogometu zabranjeno i protiv čega se Fifa posljednjih godina borila.

Pravilo zabrane TPO (Third party ownership) uvedeno je kako bi se smanjio utjecaj raznih investitora koji su kupovali postotke vlasništva nad igračima kako bi prilikom transfera i oni dobili dio kolača.  U posjedu smo dopisa koji je upućen direktoru Dinama Tomislavu Svetini, a koji glasi:

Dear Mr. Svetina,

in the appendix you will find documents which are very important for you.
All documents and all contracts, which agency Doyen Sports distinguish, will be published and are available to everyone.
This is especially in the Excell table in the field:

Players C237
Loans C56
Deals E115

can be seen.

The same also applies to documents, which are only shown as an example in the following link:

https://footballleaks2015.wordpress.com/?s=doyen+sports

All Doyen Sports contract partners should know this and recognize this breach of trust.
You as a club and your player A. Coric are affected.

Best regards
Football Leaks

455431,455144,455542,455463