MATIJA CAPAR OTVORENO

'Nacional je odlična momčad, ali naši navijači su benzin koji nas pokreče!'

02.12.2016 u 11:44

Bionic
Reading

U petak 2. prosinca u 19 sati (HNTV kanal, MAXtv) u dvorani 2 Doma sportova odigrat će se veliki gradski derbi između dvije ponajbolje hrvatske futsal ekipe. Evo što o tom derbiju kaže iskusni Dinamovac Matija Capar...

Futsal Dinamo dočekuje aktualnog prvaka Nacional, a Modri se pobjedom kolo prije kraja jesenskog dijela sezone mogu bodovno izjednačiti na vrhu tablice s momčadi koja je nedavno u „šahu“ držala aktualnog prvaka Europe, rusku Jugru.

'Nacional je pokazao u Ligi prvaka da je odlično posložena momčad i da imaju vrhunske igrače. Naše šanse su dobre iz jednostavnog razloga što je to gradski derbi i bez obzira na njihovu veću individualnu kvalitetu odlučivat će nijanse i inspiracija pojedinaca', rekao nam je iskusni Dinamovac Matija Capar.

Najveću prednost Futsal Dinamo vidi u svojim glasnim i brojnim navijačima koji cijelu utakmicu fanatično bodre svoj klub.

Gdje gledati futsal poslastice?

Futsal prenosi Hrvatska nogometna televizija koju možete pratiti na 407. kanalu MAXtv-a

'Naši navijači definitivno su benzin koji pokreće naš motor, ali bez nas samih bez dobrih vozača ni ta snaga nije dovoljna kao sto se pokazalo u utakmici sa Splitom. Oni su ti koji nas drže cijelu utakmicu u visokom ritmu i tjeraju nas na stalni pritisak. Ali, mi na terenu ne smijemo biti vruće glave jer nas taj huk s tribina nekada previše povuče pa uđemo u "divlju" utakmicu u trenutcima kada ju moramo smiriti“, nastavio je Capar.

Iza Futsal Dinama je rezultatski uspješna sezona, klub je pri samom vrhu, no Capar smatra kako još ima puno prostora za napredak?

'Ja ne smatram da je iza nas uspješna polusezona, jer poraz od Splita na domaćem terenu i neriješeno s Makarskom ne mogu se smatrati uspjesima ako se želimo boriti za naslov prvaka, kao ni teško izborene pobjede protiv realno slabijih protivnika. Definitivno je da puno toga moramo popraviti u igri, a najviše od svega intenzitet same igre. Svaki od nas pojedinačno mora dati više za ekipu, a manje za sebe ako me razumijete što želim reći. Trenutno imamo previše, kako bi mi igrači rekli, "fantazista" u momčadi, a premalo "radnika" i mislim da se to prvo mora promijeniti u glavama igrača'.


Futsal Dinamu mogao bi predstavljati problem gusti rasporeda utakmica. Naime, počelo je i regionalno kup natjecanje te Modri igraju svaka tri dana. Kakvo je fizičko stanje ekipe?

'Snage definitivno imamo jer treniramo jako dobro cijelu polusezonu i ne smetaju nam utakmice svaka tri dana. Pomanjkanje snage definitivno bi bio samo alibi. Moramo udružiti glave i odraditi ovaj kraj polusezone na najbolji mogući način jer s pobjedom u derbiju i osvajanjem regionalnog kupa bi definitivno napravili veliku stvar za budućnost kluba'.

U petak se u 'Dvojci' očekuje veliki broj ljudi. Osim Dinamovih navijača, na tribinama će biti i mnogo zaljubljenika u futsal?

'Pozivam ovim putem sve naše navijače da u što većem broju dođu na najbolju utakmicu ove sezone u 1.HMNL, ali da ostave Nacional i njihove probleme na miru i da podrže samo nas kao što su u svim drugim utakmicama izuzev provokacije Splitovog igrala na kraju utakmice samo nas spominjali u navijanju. Ostali nisu vrijedni spomena pogotovo zbog svojih politika koje vode', završio je Capar.

Hrvatska 1. liga

Futsal Dinamo - Nacional 19:00
Square - Novo Vrijeme 19:00
Osijek - Solin 20:00
Uspinjača - Alumnus 21:30
1. Nacional 9 8 1 0 25
2. Split Tommy 10 8 0 2 24
3. Novo Vrijeme 9 7 1 1 22
4. Futsal Dinamo 9 7 1 1 22
5. Brod 035 10 5 0 5 15
6. Square 9 4 1 4 13
7. Alumnus 9 4 0 5 12
8. Vrgorac 9 3 1 5 10
9. Uspinjača 9 2 2 5 8
10. Osijek 9 2 1 6 7
11. Potpićan 9 1 0 8 3
12. Solin 9 0 0 9 0

Sljedeće utakmice

3.12. Vrgorac - Potpićan