HUMANITARAC

Ronaldo obiteljima poginulih nogometaša donira tri milijuna eura

01.12.2016 u 13:30

Bionic
Reading

Portugalac je jedan od najvećih humanitaraca u svijetu sporta, no ne želi da se o njegovim djelima previše priča. Često pomaže potrebitima, a tako će i obiteljima poginulih igrača Chapecoensea

Zrakoplovna nesreća u kojoj je poginula gotovo cijela momčad brazilskog prvoligaša Chapecoensea pokrenula je mnoge humanitarne akcije za pomoć obiteljima stradalih nogometaša. Među prvima je u pomoć priskočio francuski prvak PSG koji je klubu donirao 40 milijuna eura, a dio tog novca ići će obiteljima.

U akciju se uključio i Cristiano Ronaldo. Iako ga mnogi doživljavaju kao samodopadnu i bahatu zvijezdu koja ne mari previše za svijet oko sebe, Portugalac je jedan od najvećih humanitaraca, ne samo među nogometašima već i među sportašima općenito. Ronaldo će obiteljima igrača Chapecoensea donirati tri milijuna eura, a informacija je procurila iako je izričito tražio da se ne objavljuje.

Slično je bilo i prošle godine kad je donirao sedam milijuna eura za žrtve potresa u Nepalu. Na kraju prošle sezone donirao je cijeli bonus koji je dobio za osvajanje Lige prvaka - nešto više od 600.000 eura - Unicefu i organizacijama koje se brinu za boljitak djece. Ujedno cijelo vrijeme sustavno pomaže - novčano i raznim drugim akcijama - nekoliko bolnica u Engleskoj te Centar za istraživanje raka, a nebrojeno je puta uskočio i platio skupe operacije i liječenje teško bolesnoj djeci.

Na EP-u je tako na utakmici protiv Islanda istrčao s dvije izbrijane crte na glavi. Tek je kasnije priznao kako je to bilo u znak podrške dječaku kojemu je platio operaciju otklanjanja tumora na mozgu! Nije nevažno spomenuti kako je Cristiano Ronaldo zbog svih tih djela, a za mnoga se ti ne zna, proglašen najvećim humanitarcem među sportašima za 2015. godinu.

'Otac mi je jednom rekao da kad pomogneš nekome, Bog će tebi vratiti dvostruko', otkrio je svojedobno Ronaldo i zaključio:
'Drago mi je da mogu pomagati, imam i više nego što mi treba, a neki nisu te sreće. Bog sve to vidi...'