STRES, STRES, STRES

Nogometni treneri najbrže osijede

29.11.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Mislite da je biti trener vrhunskog nogometnog kluba lako? Ako je vjerovati otočkim medijima, biti trenerom nogometnog kluba spada u jedan od najstresnijih poslova i u prosjeku od šest godina treneri osijede

Britanski The Sun prenio je jedno istraživanje prema kojem je trenerski posao jedan od stresnijih, a oni koji kušaju taj krug osijedjet će u prosjeku za šest godina. Istraživanje je pokazalo da vrijeme povećanog stresa u karijeri nogometnog trenera izaziva gubljenje pigmenta u kosi, što znači sijede lasi.

Za primjer može poslužiti bivši trener Newcaslea Kevin Keegan koji je počeo naglo mijenjati boju kose u sijedu tijekom sezone 1995/96. kad je njegova momčad počela gubiti vodstvo od 12 bodova te je na kraju Newcastle završio na drugom mjestu. A ništa bolje nije prošao ni sir Alex Ferguson koji je osijedio u sezoni 1994/95. kad je izgubio utrku za naslov s Blackburnom.

'Biti trener danas je stresnije nego ikad prije. Milijuni navijača traže njihovu glavu čim izgube bod, i to se jasno odražava na boju njihove kose', stoji u istraživanju.