PUT PUTUJEM

Šuker u siječnju poslao reprezentaciju na izlet u Kinu

22.11.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su kako će reprezentacija od 10. do 15. siječnja 2017. sudjelovati na prvom izdanju turnira China Cup uz reprezentacije Kine, Islanda i Čilea

Izbornik Ante Čačić u Kinu neće voditi najjaču postavu reprezentacije jer većina igrača u tom razdoblju ili igra nacionalna prvenstva za svoje klubove ili su na zimskim pripremama. Stoga će reprezentaciju koja će krenuti put Dalekog istoka najvjerojatnije većinom činiti igrači iz HNL-a.

Uz Hrvatsku će na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. u provinciji Guangxi sudjelovat će i domaćin Kina, Island (s kojim smo u istoj grupi u kvalifikacijama za SP u Rusiji!), te Čile, dvostrukog osvajača Copa Americe. Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne dvoboje - parovi će biti određeni ždrijebom - a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

'Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa', rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

'Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe', izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza, čija reprezentacija drži sjajno šesto mjesto na Fifinoj ljestvici.

'Vjerujem da će biti zanimljivo pokazati nogomet naše male zemlje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Veselimo se sudjelovati na prvom China Cupu kako bi Kinezi mogli saznati više o Islandu i našem nogometu', dodao je GeirThorsteinsson, predsjednik Islandskog nogometnog saveza.