JUNAK ARGENTINE

Messi oduševio navijače, a onda šokirao novinare!

16.11.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Argentina se vratila u igru u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2018. nakon što je jučer sa 3:0 pobijedila Kolumbiju zahvaljujući svom kapetanu Lionelu Messiju, a Brazil je nastavio biti uvjerljiv pobijedivši Peru sa 2:0

Messi je zabio prvi gol za Argentinu u deseetoj minuti, a onda je asistirao Lucasu Prattu u 23. minuti za 2:0. To je Messijev 57. pogodak za reprezentaciju u 116 utakmica.

Konačan rezultat postavio je Angel di Maria u 83. minuti, također nakon dodavanja Messija. Zahvaljujući ovoj pobjedi, petoj u 12 utakmica kvalifikacija i prvoj od 1. rujna, Argentina se popela na 5. mjesto sa 19 bodova, jednim manje od Čilea koji je na 4. mjestu, zadnjem koje izravno vodi na SP u Rusiji. Kolumbija je pala na šesto mjesto.

I nakon što je vodio momčad do pobjede, Messi je odveo momčad i pred novinare. A njima je hladno poručio.

'Ne dajemo više izjave za medije a razlog je svima znan. Bilo je mnogo optužbi, nepoštovanja, ali na Lavezzijevom slučaju je prevršilo mjeru. Možemo slušati kritike zbog rezultata, igre, ali ne i da se ulazi u privatni život. Ako sad to ne zaustavimo, nećemo nikad', izjavio je Messi, a prenosi agencija AFP.

Brazil je pobijedio u gostima kod Perua pogocima Gabriela Jesusa i Augusta u 57., odnosno 78. minuti.

U najzanimljivijoj utakmici sinoćnjih kvalifikacija u Južnoj Americi Čile je zahvaljujući Alexisu Sancheza preokrenuo rezultat i svladao Urugvaj 3:1. Poveo je Urugvaj u 16 minuti, a onda tek na kraju prvog poluvremena Vargas izjednačuje. U drugom poluvremenu Sanchez zabija najprije u 60. minuti, a onda i u 76.

Bolivija je bila bolja od Pargvaja s 1:0, Ekvador je na velikoj nadmorskoj visini u Quitu nadigrao Venezuelu rezultatom 3:0.

Na ljestvici vodi Brazil sa 27 boodva, drugi je Urugvaj sa 23, a treći Ekvador sa 20.